google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΕΚΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ 73 ΣΤΡ. ΣΤΟ ΜΕΜΙ

ΕΚΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ 73 ΣΤΡ. ΣΤΟ ΜΕΜΙ

ΤΗΝ νομική διεκδίκηση της οικοπεδικής έκτασης που ανήκε στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας προχωρά η διοίκηση του ιδρύματος καθώς τέθηκε στο Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας η ακροαματική διαδικασία για το επίδικο θέμα. Η απόφαση της δικαιοσύνης αναμένεται να εκδοθεί το επόμενο τρίμηνο σύμφωνα με πληροφορίες.
Ο αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας κ. Πάνος Μπόζος σε δηλώσεις του τόνισε μετά "από 50 χρόνια έπρεπε να βρεθεί κάποιος να ενδιαφερθεί για την χαμένη περιουσία του Νοσοκομείου" ενώ το σκεπτικό εκκίνησης ήταν η ιδιόχειρη διαθήκη του αείμνηστου Αλεξόπουλου. Αυτή προέβλεπε τους όρους να μην απαλλοτριωθεί το ίδρυμα, να μην φέρει το όνομα Αλεξοπούλειο και ένα τρίτο όρο που δεν τηρήθηκε. Το Νοσοκομείο νομικά δεν αναγνωρίζει ότι το περιουσιακό στοιχείο των 73 στρεμμάτων στο Μεμί παραχωρήθηκε ή δωρήθηκε σε τρίτους καθώς αποτελεί όρο της διαθήκης και διεκδικείται με επιχειρήματα τα οποία αποδεικνύουν ότι το αγροτεμάχιο αποτελεί κομμάτι του νοσοκομείου. Παράλληλα όσοι δήλωσαν κατοχή δεν αποδεικνύεται από νόμιμες πράξεις καθώς φέρεται ως παράδοξο ότι ο αγοραστής το δώρισε σε τρίτο αλλά ο ίδιος το ενοικιάζει σε ένα τέταρτο. Θεώρησε έωλη οποιαδήποτε πράξη νομής ή κυριότητας η οποία δεν εμφανίζεται πουθενά και το ίδρυμα το διεκδικεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και της πόλης. 
Σύμφωνα με πληροφορίες μας η διαθήκη Αλεξόπουλου αποτυπώνει και άλλα τουλάχιστον 8 ακίνητα ή οικόπεδα τα οποία έχουν καταγραφεί αλλά δεν έχουν αναζητηθεί ως ιδιοκτησία και για αυτό θα κινηθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες. Στο Δικαστήριο εμφανίστηκε ως συνήγορος δικηγόρος από τη Κυπαρισσία που εκπροσωπούσε την Περιφέρεια Πελοποννήσου αλλά όχι από το Ελληνικό Δημόσιο. 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη