google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 EKΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

EKΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ


ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ τη Κυριακή 24 Μαρτίου 2013, με μεγάλη επιτυχία, η μουσικοχορευτική βραδιά του Λυκείου Κυπαρισσίας στο “ΕΝ ΠΛΩ” Κυπαρισσίας. Η συμμετοχή μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών, πολιτών ήταν εντυπωσιακή και ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις.
Προβλήθηκε βίντεο διάρκειας 20 λεπτών με τις δραστηριότητες των σχολικών κοινοτήτων, τις εργασίες των μαθητών & εκπαιδευτικών, εικόνες από τις εκπαιδευτικές εκδρομές, από την υλικοτεχνική υποδομή του σχολείου κ.λ.π., που απέσπασε τα κολακευτικά λόγια όλων των παρευρισκομένων. Στη συνέχεια οι μαθητές χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς και εντυπωσίασαν το κοινό.
Το λόγο πήραν ο Διευθυντής Εκπαίδευσης του Νομού Μεσσηνίας και ο Σχολικός Σύμβουλος Φυσικών που αναφέρθηκαν στην σημαντική συμβολή που παίζει στο σχολείο η συνεργασία όλων των παραγόντων της Σχολικής Κοινότητας. Έμειναν εντυπωσιασμένοι από τη σύναξη στον ίδιο χώρο μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων.  Ο υπεύθυνος Παιδείας του Δήμου Τριφυλίας αναφέρθηκε για το  τεράστιο έργο, που παράγεται στο Λύκειο Κυπαρισσίας τόσο στις Πανελλαδικές εξετάσεις με πρωτιές των μαθητών του, όσο στον αθλητικό τομέα και σε διαγωνισμούς. 
Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Ελένη Λιακοπούλου αναφέρθηκε στην άριστη λειτουργία της σχολικής κοινότητας, με τη συνεργασία όλων των μελών της χωρίς προκαταλήψεις με προσφορά διάθεσης και ανιδιοτέλεια.
            Η μαθήτρια Θεοδώρα Γκόγκα, εκ μέρους του 15μελούς αναφέρθηκε στην αμοιβαία εκτίμηση που υπάρχει μεταξύ των μαθητών και εκπαιδευτικών, στις σημαντικές επιτυχίες του σχολείου. Επίσης χειροκροτήθηκε θερμά όταν είπε: Στο λεξιλόγιο μας δεν υπάρχουν οι λέξεις βία και ρατσισμός, υπάρχουν οι λέξεις αλληλοσεβασμός, αλληλοβοήθεια, διάθεση προσφοράς. Στη συνέχεια μίλησε   ο Διευθυντής του σχολείου Ευάγγελος Αντωνόπουλος  που μεταξύ άλλων είπε:
Πρέπει να γίνει σαφές ότι οι σημερινές συνθήκες απαιτούν συναίσθηση ευθύνης και περισσότερη δουλειά από όλους μας. Η εκπαίδευση αποτελεί το μοναδικό μηχανισμό που έχει η σύγχρονη κοινωνία για επένδυση στο μέλλον.          
  Αν θέλουμε να προοδεύσουμε ως κοινωνία και ως χώρα δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το  να καταστήσουμε τους νέους μας συμμέτοχους στον αγώνα για την πρόοδο και ικανούς να ανταποκριθούν επάξια στο σύγχρονο απαιτητικό κόσμο. Η Εκπαιδευτική Κοινότητα και  με τη  δική σας στήριξη, έχει υποχρέωση και καθήκον να κρατήσει ανοικτά τα σχολεία και να  τα λειτουργήσει σύμφωνα με αυτά που οραματίζεται,  γι’ αυτό χρειαζόμαστε τη βοήθειά όλων.  Αυτό επιδιώκουμε  μέσα από τη σημερινή  συνάντηση μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων, συλλόγων, τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης.
Στην παιδεία κρίνεται το μέλλον του τόπου μας.  Και το μέλλον του τόπου είτε θα το κερδίσουμε όλοι μαζί ή θα το χάσουμε όλοι μαζί.  Αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση που έχουμε μπροστά μας.  Αυτή είναι η πυξίδα που πρέπει να καθοδηγεί τις πράξεις μας.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Διευθυντής Β/θμιας Εκπ/σης του Ν. Μεσσηνίας κ. Γιάννης Πλάταρος, ο Σχολικός Σύμβουλος Φυσικών κ. Κώστας Τρίκολας, ο υπεύθυνος Παιδείας του Δήμου Τριφυλίας κ. Μερκούρης Ιωάννης, η υπεύθυνη πολιτιστικών του Δήμου Τριφυλίας  κ. Βιβή Παντελάκη, ο Αντιδήμαρχος Τριφυλίας κ. Γιάννης Φιλντίσης,  ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Σουρέτης, ο τ. Νομάρχης και νυν Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Δράκος, οι Διευθυντές Γυμνασίου και ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας κ.κ. Μάτα Μπαρτζελιώτη και Δημήτρης Δράκος, Γυμνασίου Φιλιατρών κ. Νίκος Αθανασόπουλος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Τάκης Παναγιωτόπουλος, τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου κ.κ. Θεοδωρόπουλος Γιώργος και Κατσούλης Κώστας, ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ κ. Μπαζάνος Παντελής, ο τ. Διοικητής Αστυνομίας Βλάχος Ανδρέας, ο κ. Ανόκουρος Κωνσταντίνος κ.ά.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη