google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Γραφειοκρατία και...επίδοξοι προστάτες του Καλονερού καθυστερούν έργα...

Γραφειοκρατία και...επίδοξοι προστάτες του Καλονερού καθυστερούν έργα...

Η μελέτη αντιδιαβρωτικής προστασίας έμπελξε στα γρανάζια της γραφειοκρατίας παρότι επείγει με επίδοξους προστάτες της περιοχής να καθυστερούν το έργο που προσταεύει τον Κυπαρισσιακό κόλπο κατέγγραψαν οι αυτοδιοκητικοί της Τριφυλίας σε σύσκεψη στο Καλονερό μετά τα προβλήματα διάβρωσης των ακτών με τους επαγγελματίες να είναι ανάστατοι με τα ορμητικά νερά να φτάνουν ως τα καταστήματα. 
Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Καλονερού κ. Σπύρος Παπαηλιού επισήμανε ότι η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο με το δρόμο στη νότια πλευρά από τον Αρκαδικό ποταμό δεν υφίσταται ενώ "το βόρειο τμήμα υποχώρησε ο δρόμος που κινδυνεύει να αποκοπεί". Για το έργο της αντιδιαβρωτικής προστασίας θεώρησε ότι είναι ταυτόσημο με το μέλλον της περιοχής που αφορά τις επόμενες γενιές. Θεωρεί ότι υπάρχει γραφειοκρατία και αντιρρήσεις συλλόγων που κόπτονται για το περιβάλλον ενώ το έργο...έμεινε στα συρτάρια του υπουργείου χωρίς να υλοποιείται εδώ και πολύ καιρό. Μάλιστα είναι έργο άμεσης προτεραιότητας καθώς το ΥΠΕΚΑ ζήτησε από τους φορείς την άποψή τους οι οποίες ήταν θετικές με εξαίρεση τον Αρχέλωνα ο οποίος ζήτησε την γνώμη του ΕΛΚΕΘΕ για την συμβατότητα του έργου καθώς "ρωτάμε γιατί τόση μεγάλη ευαισθησία για έργο το οποίο μας αφορά όταν εμείς ζούμε εδώ και όχι οι κύριοι που κόπτονται για το περιβάλλον".
Ο εκπρόσωπος του Οικολογικού εξωραιστικού συλλόγου Καλονερού κ. Βασιλειάδης κατέληξε λέγοντας ότι οι κάτοικοι ζουν και γνωρίζουν την περιοχή αγαπώντας το περιβάλλον καυτηριάζοντας την στάση των δήθεν οικολόγων. Απέδειξε ότι "ο δρόμος κοντά στην παραλιακή ζώνη χρήζει προστασίας βάση των συμβάσεων του παρελθόντος ενώ οι κατασκευές των καταστημάτων βάλλονται από την θαλασσοταραχή" ενώ διερωτήθηκε που είναι "τώρα αυτοί οι κύριοι τώρα να δουν από κοντά την περιοχή μας όταν πριν έρθει ο Αρχέλωνας μόνοι μας προστατεύαμε το είδος με δικά μας μέσα όπως πράττουμε και τώρα" υπονοώντας ότι κάποιοι έχουν άλλα κίνητρα για τον τόπο χαρακτηρίζοντας την παραλία ως πνευμόνι όασης του Δήμου.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη