google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Επιμένει για αποζημιώσεις ο Αλευράς μετά την επίσκεψη στη Τριφυλία

Επιμένει για αποζημιώσεις ο Αλευράς μετά την επίσκεψη στη Τριφυλία

Την περιοχή της Τριφυλίας, που επλήγη από την έντονη χαλαζόπτωση της 7ης-2-2013, επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς μαζί με τον περιφερειακό σύμβουλο Γιώργιο Μπακούρο, τον προϊστάμενο του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Τρίπολης Ηλία Αγγελόπουλο, την προϊσταμένη Τμήματος Εκτιμήσεων ΕΛΓΑ - ΠΣΕΑ Σοφία Βαρδάκα, τον .επόπτη του ΕΛΓΑ Μανώλη Ηλιόπουλο και τον Δ/ντή Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας Αντ. Παρασκευόπουλο. Εκεί, ο κ. Αλευράς μίλησε με παραγωγούς της περιοχής και διαπίστωσε ο ίδιος τη μεγάλη καταστροφή που έχουν υποστεί οι υπαίθριες και οι θερμοκηπιακές καλλιέργειες, αφού από το μεγάλο και δυνατό χαλάζι τρύπησαν τα νάιλον και τα διάφανα τζάμια των θερμοκηπίων.
Τόνισε ότι η ζημιά είναι πολύ μεγάλη και οι παραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση, γι’ αυτό η Πολιτεία θα πρέπει να παρέμβει και να πάρει μέτρα. Δήλωσε δε πως θεωρεί άδικο τον Κανονισμό των ΠΣΕΑ που προβλέπει ότι για να δοθεί αποζημίωση, η ζημιά πρέπει να υπερβαίνει το 30% του συνολικού κόστους εγκατάστασης και ανέφερε ότι θα υποβληθεί υπόμνημα από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, σε συνεργασία με την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Τριφυλίας, έτσι ώστε να αλλάξει ο Κανονισμός αυτός.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη