google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΧΑΛΑΖΙ ΦΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ- ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΠΕΜΕΙΝΕ Ο ΚΟΛΛΙΑΣ

ΧΑΛΑΖΙ ΦΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ- ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΠΕΜΕΙΝΕ Ο ΚΟΛΛΙΑΣ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ήταν ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, γεωπόνος Αντώνης Παρασκευόπουλος χαρακτήρισε «πρωτόγνωρη» την χθεσινή χαλαζόπτωση, «28 χρόνια που δραστηριοποιούμαι στην περιοχή, τέτοιο μέγεθος χαλαζιού δεν έχω ξαναδεί», τόνισε ο κ. Παρασκευόπουλος.
 «Διαπιστώσαμε τεράστιες ζημιές τεράστιες στην κάλυψη των θερμοκηπίων, τα οποία έχουν μεγάλο αριθμό από τρύπες, ενώ χαλάζι βρισκόταν και μέσα στο χώρο του θερμοκηπίου, χαλάζι με ανώμαλη επιφάνεια και αυτό έχει σημασία», σημείωσε και πρόσθεσε «το άσχημο είναι ότι πρώιμες φυτείες που έχουν ένα τεράστιο κόστος, έρχεται τώρα μια δυσμενής καιρική συνθήκη να δημιουργήσει πρόσθετο κόστος στους παραγωγούς. Αν υπολογίσουμε ότι το κόστος είναι μεταξύ 1.800- 2.000 ευρώ το στρέμμα και ότι μπορεί να έχει ζημιωθεί το 20-30% των θερμοκηπίων, καταλαβαίνει κανείς ότι οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες».
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
Την απόλυτη στήριξη προς τους παραγωγούς της Τριφυλίας που επλήγησαν από την πρόσφατη χαλαζόπτωση, για πλήρη αποζημίωσή τους, εξέφρασε ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, μετά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, στέλνοντας ένα μήνυμα προς δύο κατευθύνσεις:
α) προς τους ίδιους τους παραγωγούς, ότι δεν είναι μόνοι τους στον αγώνα και στις δίκαιες διεκδικήσεις τους αλλά και
β) προς τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς ότι πρέπει να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια για την στήριξη του μοναδικού παραγωγικού ιστού που έχει απομείνει στην πατρίδα μας και ιδιαίτερα στην ευαίσθητη ζώνη της Τριφυλίας.
Άμεσα σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, αλλά και τους ίδιους τους παραγωγούς μέσω των εκπροσώπων τους, θα διαμορφωθεί η συγκεκριμένη πλατφόρμα διεκδίκησης.
Από πλευράς Δήμου, εκτός από τον Δήμαρχο Κώστα Κόλλια, στην σύσκεψη συμμετείχαν  ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Κατσούλας και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος επί αγροτικών θεμάτων κ. Παναγιώτης Σουρέτης.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη