google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Όχι σε απολύσεις στο Δημόσιο, ευέλικτη αυτοδιοίκηση είδε ο Στυλιανίδης

Όχι σε απολύσεις στο Δημόσιο, ευέλικτη αυτοδιοίκηση είδε ο Στυλιανίδης

«Επιδιώκεται να αποφευχθούν απολύσεις υπεράριθμων υπαλλήλων και να αποκλειστούν οι προσλήψεις εκεί που τα κενά θα μπορούσαν να καλυφθούν από εν ενεργεία υπαλλήλους που έχουν την ειδίκευση και τη συνάφεια του αντικειμένου» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Ευρυπίδης Στυλιανίδης, κατά την κοπή της πίτας της Τ.Ο. Ν.Δ. Κυπαρισσίας αναφερόμενος στις εξελίξεις στο Δημόσιο τομέα ενώ μίλησε με επιχειρήματα για διάφορα ζητήματα.

 Ο Ευ.Στυλιανίδης έκανε λόγο για πολιτική κινητικότητας στο δημόσιο με στόχο την αξιοποίηση των κατάλληλων υπαλλήλων στις κατάλληλες θέσεις και τη μείωση των δαπανών συνολικά. Ειδικά για την αυτοδιοίκηση ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια από το υπουργείο, τους δήμους, τις περιφέρειες και τις αποκεντρωμένες διοικήσεις για να αξιοποιηθούν απόλυτα οι υπάλληλοι που βρίσκονται στην αυτοδιοικητική μηχανή. Σχετικά με τις εκλογές στους ΟΤΑ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο υπουργός επισήμανε ότι για την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών δεν έχει ανοίξει τέτοιο ζήτημα, ωστόσο η πρόταση για αναβολή των εκλογών προέρχεται από την ΕΝΠΕ και από σημαντική ομάδα δημάρχων της ΚΕΔΕ και θα πρέπει να συζητηθεί. Με αφορμή, άλλωστε, τις επισημάνσεις του επικεφαλής της ομάδας δράσης Χόρστ Ράιχενμπαχ ότι η μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» είναι ημιτελής, επισήμανε: «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος. Δίνουμε στους ΟΤΑ αυτά που έχουμε. Αυτά που έχουμε είναι περιορισμένα, άρα το στοίχημα είναι πώς θα τα αξιοποιήσουμε όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη