google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Τρακτέρ με αιτήματα και αγρότες σε απόγνωση στα Φιλιατρά

Τρακτέρ με αιτήματα και αγρότες σε απόγνωση στα Φιλιατρά

Τρακτέρ και γεωργικά μηχανήματα παρέταξαν οι αγρότες στην είσοδο της πόλης των Φιλιατρών σύμφωνα με την προχθεσινή τους απόφαση, που προέκυψε από την ανοιχτή Συνέλευση στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο.
Οι αγρότες συγκεντρώθηκαν από τις 9 το πρωί στην βόρεια είσοδο της πόλης χωρίς να κλείσουν τον δρόμο με τρακτέρ, αγροτικά μηχανήματα και μαύρες σημαίες, μοιράζοντας στους περαστικούς οδηγούς φυλλάδια με τα αιτήματά τους, συμμετέχοντας έτσι στις Πανελλαδικές Αγροτικές κινητοποιήσεις. Όπως ανέφερε και ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών Γιώργος Αλεξανδρόπουλος στο filiattranet και τον kyparissiotis, θα παραμείνουν εκεί σήμερα και αύριο χωρίς να παρεμποδίσουν την κυκλοφορία του δρόμου, ενώ για την συνέχεια θα αποφασίσουν σε νεότερη συνάντηση και σε συνεννόηση με τους άλλους αγροτικούς συλλόγους. Όπως ανέφερε και το ψήφισμα που μοίρασαν, τα αιτήματά τους είναι:
- Μείωση του Κόστους παραγωγής (φυτοφάρμακα - υλικά συσκευασίας - σπορόφυτα - πλαστικά κάλυψης - ρεύμα - Πετρέλαιο – ΦΠΑ κλπ εφόδια).
 - Έλεγχος αγοράς (διακίνηση προϊόντων, Ελληνοποιήσεις, Υγειονομικό έλεγχο υποχρεωτικά) εφαρμογή του μητρώου Εμπόρων.
 - Σύνταξη στους Αγρότες στα 65 και στις αγρότισσες στα 60.
- Όχι στο νυχτερινό ρεύμα για τους αγρότες (για τα θερμοκήπια είναι καταστροφικό λόγω ασθενειών που αναπτύσσονται και απάνθρωπο για τους Καλλιεργητές).

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη