google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Με μαύρες σημαίες και ειρηνικές κινητοποιήσεις οι αγρότες της Τριφυλίας

Με μαύρες σημαίες και ειρηνικές κινητοποιήσεις οι αγρότες της Τριφυλίας


ΣΤΟΥΣ δρόμους για να διεκδικήσουν το δίκαιο αγώνα τους αποφάσισαν να υλοποιήσουν τα μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών για να κοινοποιήσουν τα προβλήματά τους βγαίνοντας με αγροτικά μηχανήματα στους δρόμους με συμβολικές κινητοποιήσεις και χωρίς μπλόκα στους δρόμους . Αυτό αποφασίστηκε σε ανοιχτή συνέλευση που διεξήχθη την Πέμπτη το βράδυ. Οι δυναμικές κινητοποιήσεις που συμπίπτουν με την εορτή του θαυματουργού Αγίου Χαραλάμπους, θα έχει ως αποτέλεσμα οι επίσημοι άρχοντες που θα έρθουν στην γιορτή να δουν τα τρακτέρ με μαύρες σημαίες στην εθνική οδό, εκατέρωθεν του δρόμου, στη βόρεια είσοδο της πόληςς ..
Μάλιστα ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών καλεί τα Μέλη του και όλους του αγρότες της περιοχής, με τα τρακτέρ τους, τα αγροτικά τους οχήματα και μηχανήματα, να λάβουν μαζικά μέρος στην κινητοποίηση και το Σάββατο το πρωί, στις 9. Στην συνέλευση που έγινε ο Πρόεδρος κ. Γιώργος Αλεξανδρόπουλος τόνισε ότι "τα προβλήματα είναι κοινά για όλους μας σε σχέση με όλες τις κινητοποιήσεις, τα αιτήματα είναι κοινά για το κόστος παραγωγής που είναι τεράστιο, για το ρεύμα στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες μεγάλος ενώ ο τζίρος από τα θερμοκήπια που γίνεται ετησίως διαμορφώνεται στα 25 εκ. ευρώ από τα οποία σοβαρά έσοδα έχει η Πολιτεία μόνο από αυτή την παράμετρο".
Υπενθύμισε ότι άλλα αιτήματα αποτελούν "ο έλεγχος στην αγορά, τα καρτέλ των εταιριών, το εμπορικό μητρώο που δεν εφαρμόστηκε ποτέ, το συνταξιοδοτικό για τον αγρότη που είναι εξιλαστήριο θύμα καθώς η πολιτεία δεν αναγνωρίζει το συνάλλαγμα που έρχεται από τις εξαγωγές" για να εξηγήσει ότι "θα κάνουμε έντονη την παρουσία μας στη περιοχή με συμβολικές κινήσεις, να δείξουμε ότι ο τόπος μας έχει προβλήματα ώστε να μην εφησυχάζουμε βλέποντας την πραγματικότητα η οποία είναι κοινή για όλους, πρόσφατα είχαμε τεράστιες καταστροφές από το χαλάζι σε πάγιες εγκαταστάσεις ζητάμε την παρουσία της πολιτείας με πλήρη κάλυψη των ζημιών που μας αφορούν".
Τοποθετήσεις έκαναν τόσο ο κ. Τέλης Καναβός που μίλησε ανέφερε ότι "παλιότερα μιλούσαν οι πολιτικοί μας ότι με την Ε.Ε. θα ταίζαμε όλη την ευρώπη αλλά δυστυχώς ήταν μια ψεύτικη ελπίδα ενώ πολλά αγροτικά προιόντα εισέρχονται στη χώρα μας χωρίς έλεγχο από τρίτες χώρες βάση της συνθήκης του Μαάστριχτ που ψήφισαν οι βουλευτές του τόπου μας" ενώ επέκρινε την πολιτική αστάθειας που ακολουθεί το υπουργείο χωρίς καν να χαράσσει εθνική στρατηγική. Ο Βασίλης Σπυρόπουλος επέκρινε την κατάσταση που επικρατεί εκφράζοντας την άποψη ότι "πλέον οι αγρότες έχουν αντιληφθεί το πραγματικό πρόσωπο της αγροτικής πολιτικής και πλέον δεν είναι ποντίκια που βλέπουν το τυρί και όχι την φάκα που έρχεται" για να ασκήσει κριτική σε θέματα αποζημιώσεων αλλά και απουσίας της πολιτείας στη στήριξη του αγρότη από την αρχή. 
ΨΗΦΙΣΜΑ  ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΛΟΓΟΥ
Σήμερα Πέμπτη 7/2/2013 συγκεντρωθήκαμε στα Φιλιατρά μετά από πρόσκληση του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών και αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στις Πανελλαδικές Αγροτικές κινητοποιήσεις. Με τον τρόπο αυτόν βάζουμε και το δικό μας μικρό λιθαράκι στον δίκαιο και ζωογόνο αγώνα.
Επίσης βάζουμε και την δική μας άποψη, η οποία πιστεύουμε ότι ταυτίζεται με την αντικειμενική αιτία του Αγροτικού προβλήματος .
Η οποία δεν είναι μόνο το ακριβό πετρέλαιο, ούτε το ακριβό ρεύμα (όχι πως δεν είναι αυτά προβλήματα που επηρεάζουν το κόστος παραγωγής).
Το κύριο πρόβλημα όλων των ανθρώπων που καλλιεργούν τη γη της πατρίδας μας και σήμερα είναι στα όρια της φτώχειας και της μιζέριας είναι η Κοινή Αγροτική πολιτική.
Τα αιτήματα μας είναι δίκαια και λογικά:
Μείωση του Κόστους παραγωγής(φυτοφάρμακα- υλικά συσκευασίας- σπορόφυτα- πλαστικά κάλυψης- ρεύμα- Πετρέλαιο – ΦΠΑ κλπ εφόδια).
Ελεγχος αγοράς (διακίνηση προϊόντων, Ελληνοποιήσεις, Υγειονομικό έλεγχο υποχρεωτικά) εφαρμογή του μητρώου Εμπόρων
Σύνταξη στους Αγρότες στα 65 αι στις αγρότισσες στα 60
Όχι στο νυχτερινό ρεύμα για τους αγρότες(για τα θερμοκήπια είναι καταστροφικό λόγω ασθενειών που αναπτύσσονται και απάνθρωπο για τους Καλλιεργητές) Έχει και η Αγροτιά και στομάχι και καρδιά. 
Το Σάββατο 9/2/2013 θα συγκεντρώσουμε τα τρακτέρ στην βόρεΙα είσοδο της πόλης (κατάστημα Π. Τσαφαρά). ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ όλοι οι αγρότες να φέρουν τα μηχανήματα τους στον συγκεκριμένο χώρο.
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη