google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΤΗΡΟΥΝ ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΣΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ- ΜΕΙΩΣΗ ΤΖΙΡΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΕΙΔΑΝ ΟΙ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΕΣ

ΤΗΡΟΥΝ ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΣΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ- ΜΕΙΩΣΗ ΤΖΙΡΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΕΙΔΑΝ ΟΙ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΕΣ

ΛΕΦΤΑ δεν υπάρχουν για αγορές....αφού μπορεί οι Έλληνες παραδοσιακά να κάνουν την βόλτα τους στο πανηγύρι των Φιλιατρών αλλά μέχρι εκεί καθώς οι άδειες τσέπες δεν υπόσχονται περισσότερα, προτιμώντας με το ζόρι ένα σουβλάκι ή ένα μεζέ αν βρίσκονται σε παρέα. Την κατάσταση αυτή αποτυπώνει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος των Μικροπολητών Ελλάδας Σταμάτης Μέλλος ο οποίος αγωνίζεται μαζί με τους συναδέλφους του για το μεροκάματο.
Ο κ. Μέλλος μιλώντας στο kyparissiotis blog τόνισε ότι "το βασικότερο είναι ότι ο κόσμος δεν έχει χρήματα και αυτό είναι εμφανές καθώς έρχεται στο πανηγύρι αλλά δεν έχει χρήματα για να ψωνίσει" λέγοντας ότι "οι παραγωγοί με το λάδι ότι εισροές είχαν τα έδωσαν στα χαράτσια, το εμπόριο αργοσβήνει, δεν μας βοήθησε ο καιρός αλλά δεν σκύβουμε το κεφάλι καθώς οι καταναλωτές προσπαθούν να κάνουν ότι αγορές μπορούν δείχνοντας ότι μας αγαπούν και για αυτό θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε με την ευχή να είμαστε εδώ και του χρόνου". Σημείωσε ότι σε πανελλαδικό επίπεδο "η μείωση σε αγορές είναι παντού ίδια αλλά η επαρχία διατηρεί ορισμένα αποθέματα ακόμα σε σύγκριση με τα μεγάλα αστικά κέντρα όπως η Αθήνα" εκτίμησε όμως ότι "η κρίση θα έρθει στη περιφέρεια σε λίγο καιρό". Η μείωση σε σχέση με πέρσι ήταν 60% ενώ επισήμανε ότι "ο Δήμος Τριφυλίας μας βοήθησε μειώνοντας τα τέλη ενοικίου για τις παράγκες και άμεσος στόχος είναι να το ζητήσουμε και σε άλλους Δήμους ώστε να μειωθεί το κόστος λειτουργίας". 
Αρκετός κόσμος πάντως μας είπε ότι η κρίση αγγίζει όλα τα νοικοκυριά αλλά οι Έλληνες τηρούν τις παραδόσεις με τον καλύτερο τρόπο, ευχόμενοι η γιορτή του Αγίου να δίνει φώτιση σε όλους και κυρίως στους άρχοντες της χώρας για να ξεπεραστεί όσο το δυνατόν γρήγορα η κρίση. 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη