google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΥΛΩΝΙΤΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΥΛΩΝΙΤΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


ΧΘΕΣ, Κυριακή το μεσημέρι,  σε ταβέρνα των Αθηνών πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και συμμετοχή μελών και φίλων η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Αυλωνιτών της Αθήνας.  Μετά την κοπή της πίτας ακολούθησε συνεστίαση των παρευρεθέντων μετά μουσικής. Στην εκδήλωση συμμετείχαν πολλοί Αυλωνίτες και αντάλλαξαν ευχές για το νέο έτος 2013, τσούγκρισαν τα ποτήρια τους και χόρεψαν παραδοσιακούς και λοιπούς χορούς μέχρι αργά το βράδυ. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Αυλωνίτης στην καταγωγή Βουλευτής της ΔΗΜΑΡ στην Β΄ Περιφέρεια της Αθήνας  και μέλος του Συλλόγου Οδυσσέας Βουδούρης.
Να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος Αυλωνιτών είναι από τους παλιότερους τοπικούς Συλλόγους στην Αθήνα με έτος ιδρύσεως το 1957. Στα χρόνια της λειτουργίας του έχει προσφέρει τεράστιο κοινωνικό και πολιτιστικό έργο στα μέλη του και  έχει συνδράμει στα αναπτυξιακά έργα που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια στην Αυλώνα του Δήμου Τριφυλίας, ενώ έχει οργανώσει εκατοντάδες  παρόμοιες εκδηλώσεις στα χρόνια της λειτουργίας του.
Πριν κόψει την πίτα  πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου,Σπύρος Τρουπάκης, ευχαρίστησε  τους συγχωριανούς του για την συμμετοχή τους στην εκδήλωση σε καιρούς χαλεπούς. Υποσχέθηκε ότι το νέο ΔΣ  θα μεγιστοποιήσει τις προσπάθειες  με την συμπαράταξη  όλων των Αυλωνιτών για  μια δημιουργική πορεία του Συλλόγου την επόμενη διετία. Μέσα στους πρωταρχικούς σκοπούς του ΔΣ είναι και η  φροντίδα  και η επίλυση των προβλημάτων του χωριού, μιάς και οι τοπικές αρχές  δεν μπορούν να επιμεληθούν  λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Το λόγο πήρε και ο γραμματέας του ΔΣ Χρήστος Παπαγεωργίου, ο οποίος μίλησε στο ίδιο πνεύμα  και πρόσθεσε πως μέλημα του θα είναι η επαφή του με τους νέους και η προσέλκυση τους για συμμετοχή και δραστηριοποίηση στα πλαίσια του Συλλόγου.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και το ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Ντίνα Γεωργακά, αδελφή του αειμνήστου ιδρυτού των καταστημάτων ΜΙΝΙΟΝ και επιτίμου προέδρου του Συλλόγου Γιάννη Γεωργακά, η οποία κλήθηκε από τον πρόεδρο να απευθύνει ένα χαιρετισμό προς τους συμπατριώτες της. Η κυρία Ντίνα συγκινημένη ευχήθηκε στους Αυλωνίτες και στο Σύλλογο τους καλή χρονιά και πάντα επιτυχίες. Οι Αυλωνίτες της απάντησαν με ένα ζεστό χειροκρότημα, ανταποδίδοντας έτσι τιμή και ευχαριστίες προς την οικογένεια Γεωργακά  που στηρίζει το Σύλλογο πενήντα χρόνια τώρα. Η αλήθεια είναι έχοντας αυτή την γυναίκα ανάμεσα μας στην εκδήλωση, αυτόματα αναπολούσαμε   όλη την μακρόχρονη  ιστορία του Συλλόγου και όσους υπηρέτησαν τον Σύλλογο και έχουν φύγει από την ζωή.
 Το μουσικό πρόγραμμα άνοιξε η ορχήστρα παραδοσιακών τραγουδιών των φίλων του Αυλωνίτη Σταύρου Σταυρόπουλου. Η ορχήστρα έπαιξε παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια   για πάνω από μία ώρα και οι Αυλωνίτες χόρεψαν με κέφι καλαματιανά και τσάμικα μέχρι κοπώσεως.
Ύστερα συνέχισε η ορχήστρα της ταβέρνας με πρόγραμμα λαϊκών τραγουδιών και το γλέντι κράτησε μέχρι τις βραδινές ώρες. 
Χρόνια πολλά στους Αυλωνίτες όπου και αν βρίσκονται με το μήνυμα ότι αυτός ο Σύλλογος θα υπηρετεί τα μέλη του  και την Αυλώνα όσο υπάρχουν άνθρωποι.
Αμβρόσιος Καρατζάς

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη