google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Το 80% των κτηρίων χωρίς σύνδεση με το δίκτυο αποχέτευσης

Το 80% των κτηρίων χωρίς σύνδεση με το δίκτυο αποχέτευσης

Το 80% των κτηρίων στα Φιλιατρά είναι εκτός δικτύου αποχέτευσης, εκτιμά ο αντιδήμαρχος Τριφυλίας Αναστάσιος Πούλος, αρμόδιος για την ΔΕ Φιλιατρών. .. Το σημαντικό αυτό ζήτημα μάλιστα αναδείχθηκε έντονα από τα έργα για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης της πόλης, όπου τα συνεργεία συνεχώς συναντούν μπροστά τους παράνομες συνδέσεις αποχέτευσης.
Όπως μας είπε ο κ. Πούλος, οι παράνομες συνδέσεις που βρίσκονται είναι πάρα πολλές και είναι αποχετεύσεις που έχουν συνδεθεί παράνομα είτε στο δίκτυο αποχέτευσης είτε στο δίκτυο ομβρίων - οι περισσότερες στο δεύτερο.
Τόνισε πως μόλις... 400 είναι οι επίσημες συνδέσεις που έχουν γίνει με το δίκτυο και είναι καταγεγραμμένες στο δήμο, τη στιγμή που στην πόλη οι αποχετεύσεις εκτιμάται ότι είναι σίγουρα πάνω από 2.000, ενώ μικρός είναι και ο αριθμός των σπιτιών που έχουν βόθρους. Να σημειώσουμε πως ήδη με νέα ανακοίνωσή του ο δήμος καλεί τους πολίτες να προσέλθουν στο δημοτικό κατάστημα Φιλιατρών για να κάνουν αίτηση σύνδεσης, καθώς από τις 20 Φεβρουαρίου ξεκινούν οι συνδέσεις στο δίκτυο αποχέτευσης. Βέβαια η σύνδεση συνοδεύεται και από ένα κόστος για τον κάθε ιδιοκτήτη, το οποίο όμως μπορεί να πληρωθεί και σε δόσεις.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη