google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Επίσκεψη σε ειδικές μονάδες παιδείας στο Δήμο με πρωτοβουλία του Δήμου

Επίσκεψη σε ειδικές μονάδες παιδείας στο Δήμο με πρωτοβουλία του Δήμου

ΜΗΝΥΜΑ για την Παγκόσμια Ημέρα των ΑμΕΑ δημοσιοποίησε ο Δήμος  Τριφυλίας αναφέροντας μεταξύ άλλων την ισονομία και ισοπολιτεία των ατόμων με ειδικές ανάγκες στις πρωτοβουλίες των Δήμων για προσβασιμότητα και συμμετοχή στην εξυπηρέτηση, δράσεις, δικαιώματα και εργασία τους. Θυμίζουμε ότι πρόσβαση σε δημόσια κτίρια έχουν μόνο σε ελάχιστα μέρη στο Δήμο τα ΑμΕΑ όπως τα Κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών και πουθενά αλλού.
Ο Δήμαρχος στο μήνυμά του αναλυτικά αναφέρει ότι "Την 3η Δεκεμβρίου 1992 η Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. υιοθέτησε το πρόγραμμα δράσης για τα άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ). Από τότε η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα ατόμων με ειδικές ανάγκες. Κάθε άνθρωπος δικαιούται να κοιτάζει ψηλά, να οραματίζεται και να προσπαθεί να αγγίξει το όνειρό του. Το πέταγμα των ΑΜΕΑ θα γίνει πιο όμορφο όταν εμείς ως άτομα και κοινωνία σταθούμε δίπλα τους και τα βοηθήσουμε, πετάξουμε μαζί τους. Στις σύγχρονες, πολιτισμένες κοινωνίες τα ΑΜΕΑ έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις (όταν μπορούν και τις εκπληρώνουν) με όλους τους άλλους και ο βαθμός που διασφαλίζεται αυτή η αρχή δείχνει και το πολιτιστικό επίπεδο που βρίσκεται η κάθε χώρα." 
Και καταλήγει ότι  "Η αναγνώριση των δικαιωμάτων των ΑΜΕΑ είναι αδιαπραγμάτευτο συνταγματικό δικαίωμα κάθε πολιτισμένης κοινωνίας. Η σημερινή ημέρα θυμίζει στις κυβερνήσεις, οργανισμούς και κυρίως στις κοινωνίες την υποχρέωση να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και στις δυνατότητες των ατόμων αυτών και να υποστηρίζουν ενεργά την αξιοπρέπεια και ευημερία τους. Στα πλαίσια εορτασμού της ημέρας αυτής ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κος Ιωάννης Μερκούρης επισκέφθηκε τις σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. και Ειδικό Σχολείο και συζήτησε με τους εκπαιδευτικούς και μαθητές καταδεικνύοντας το συνεχές και αμείωτο ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής για τους μαθητές αυτούς."

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη