google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΜΕ ΝΕΕΣ ΑΥΤΟΨΙΕΣ- ΟΡΙΑΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΜΕ ΝΕΕΣ ΑΥΤΟΨΙΕΣ- ΟΡΙΑΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

ΚΡΑΔΑΣΜΟΥΣ προκαλεί το θέμα του λιμανιού της Κυπαρισσίας το οποίο παραμένει απροστάτευτο από τους κυματισμούς με αποτέλεσμα το σημείο σύνδεσης παλιού με τον νέο προσήνεμο μόλο να έχει υποχωρήσει και τα ορμητικά νερά να διαπερνούν τις κατασκευές που έχουν πραγματοποιηθεί. 
Στα πλαίσια της αποτύπωσης για την κατάσταση που επικρατεί έστω και αργά πραγματοποιήθηκε μια ακόμη επίσκεψη και αυτοψία στο σημείο επαφής του παλιού με το νέο μόλο από τον Αντιπεριφερειάρχη κο Παναγιώτη Αλευρά και τον Δ/ντή Τεχνικών Υπηρεσιών Δ.Ε. Μεσσηνίας κο Παναγιώτη Γιαννακέα, στο λιμάνι της Κυπαρισσίας, με στόχο την αποτύπωση των ζημιών που έχει υποστεί το λιμάνι με αφορμή τις τελευταίες κακοκαιρίες. Θυμίζουμε ότι για μια ακόμα φορά οι διαμαρτυρίες των αλιέων για το σκανδαλώδη τρόπο με τον οποίο έγινε το έργο αποτέλεσε μια ακόμα κραυγή διαμαρτυρίας για το λιμάνι που πιθανόν να μην υφίσταται την Άνοιξη μετά την ολοκλήρωση των μελετών παρέμβασης από την περιφερειακή ενότητα.
      Στη συνάντηση που ακολούθησε με το Δήμαρχο Τριφυλίας, κο Κώστα Κόλλια, αποτυπώθηκε η τελική εκτίμηση των ζημιών και ο τρόπος αντιμετώπισής τους και επαναβεβαιώθηκε τόσο από τον κύριο Αλευρά, όσο και από τον κο Κόλλια το ενδιαφέρον αλλά και η επιτακτική ανάγκη άμεσης παρέμβασης για την αποκατάσταση και τον περιορισμό της επέκτασης της βλάβης. Και αυτό μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι  διαδικασίες  (σύνταξη μελέτης κλπ) για μια ολοκληρωμένη επέμβαση στην κατεύθυνση της οριστικής λύσης του προβλήματος η οποία όπως προαναφέραμε τοποθετείται χρονικά την άνοιξη. Ο Δήμος Τριφυλίας έχει τονίσει ότι θα πιέσει προς κάθε κατεύθυνση για τις παρεμβάσεις στο έργο αλλά πριν είναι αργά.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη