google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ο Δήμος Τριφυλίας κινδυνεύει να χάσει την επαφή με την κοινωνία

Ο Δήμος Τριφυλίας κινδυνεύει να χάσει την επαφή με την κοινωνία

ΣΟΒΑΡΟ πρόβλημα συνοχής όπως είχαμε επισημάνει εδώ και καιρό προκαλείται στους κόλπους της πλειοψηφικής παράταξης στο Δήμο Τριφυλίας καθώς έγκαιρα είχαμε καταγράψει ότι η πολιτική διαχείριση των στείρων πολιτικών του παρελθόντος χωρίς άρωμα αλλαγής και επανασχεδιασμού δημιουργεί νέα δεδομένα στο τοπικό πολιτικό σκηνικό.
Το θέμα που προέκυψε μετά την τυπική αποχώρηση από την θέση του Προέδρου του Δ.Σ. κ. Καλκαβούρα-που προάγει τον πολιτικό πολιτισμό- ο οποίος ευγενικά όπως πάντα ευχαρίστησε όλους τους συναδέλφους του για την θητεία 2 ετών στο Δήμο ο οποίος επέμεινε ότι οι δηλώσεις του ήταν ξεκάθαρες, δείχνει ότι κυοφορούνται αλλαγές.
Δεν προκαλεί έκπληξη ότι εδώ και καιρό στο Δ.Σ. Τριφυλίας καταγράφονται απουσίες αλλά κυρίως ότι πέρα από τα...στρογγυλεμένα λόγια των αρχόντων και παρά τις ωραιοποιήσεις του Δημάρχου  κ. Κόλλια που άοκνα εργάζεται ακόμα και τα βράδια οφείλουν άπαντες να κατανοήσουν ότι το μοντέλο διακυβέρνησης στο Δήμο απαιτεί ρηξικέλευθες αλλαγές. Αλλαγές χωρίς την πολιτική..σούπα των ίδιων προσώπων και των ίδιων δημοσχεσίτικων επικαλύψεων της κατάστασης.
Όταν η κοινωνία βρίσκεται σε αναβρασμό και οι δημότες σε κρίση οφείλεται να σχεδιαστεί το μέλλον ιδίως όταν το καλοκαίρι του 2014 έχουμε αυτοδιοικητικές εκλογές. Που θα είναι κρίσιμες. Κυρίως λόγω των οικονομικών δεδομένων. Ακόμα περισσότερο όταν αργά ο κ. Δήμαρχος αντιλήφθηκε ότι όσα λέγαμε στην αρχή της θητείας ήταν επακριβή. Όταν γράφαμε και ζητούσαμε γραφείο για την διαχείριση των Ευρωπαικών κονδυλιών με το υπάρχον προσωπικό ορισμένοι το προσπερνούσαν για να κάνουν το αυτονόητο. Μικροπολιτική και ρουσφετολογικές παρεμβάσεις. Η αλήθεια όμως είναι ότι το πάρτι της μικροπολιτικής τελείωσε. Οι αλλαγές που θα συντελεστούν σε πανελλαδικό και τοπικό επίπεδο θα είναι καταιγιστικές. Αν δεν προσαρμοστούν θα χάσουν την επαφή με την κοινωνία....

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη