google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΚΑΠ Επενδύσεων: Επιχείρηση για λύση

ΚΑΠ Επενδύσεων: Επιχείρηση για λύση

Προσπάθεια να δοθεί λύση μέχρι το τέλος της εβδομάδας για την καταβολή των οφειλόμενων στις περιφέρειες, υποσχέθηκε ότι θα κάνει ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης κατά τη διάρκεια της δίωρης συνάντησης με τους περιφερειάρχες, σύμφωνα με την aftodioikisi.gr.
 Ο υπουργός αναγνώρισε ότι υπάρχει πρόβλημα σε σχέση με τα έργα που έχουν συμβασιοποιηθεί και δεν έχουν αποπληρωθεί καθώς δεν έχουν δοθεί οι λεγόμενοι ΚΑΠ (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι) Επενδύσεων που αφορούν:

- Συντηρήσεις - ηλεκτροφωτισμό- διαγραμμίσεις των δρόμων

- Αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών φαινομένων (αποχιονισμοί, αντιμετώπιση κατολισθήσεων, καθαρισμός ρεμάτων και αποστραγγιστικών τάφρων, και άλλα)

- Δαπάνες για την κοινωνική πρόνοια

- Δαπάνες για την Αγροτική Ανάπτυξη

- Δαπάνες για την Τουριστική Ανάπτυξη

- Δαπάνες για τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό

Πρόκειται για ποσό ύψους 149 εκατ. ευρώ, ωστόσο είναι αμφίβολο αν θα βρεθούν τόσα χρήματα. Γι' αυτό το λόγο, σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει προσπάθεια να εξευρεθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο τμήμα του, να πληρωθούν οι εργολάβοι και οι προμηθευτές και να μπορούν οι περιφέρειες να αντιμετωπίσουν λόγω χειμώνα, κυρίως, έκτακτα καιρικά φαινόμενα (αποχιονισμούς, αντιμετώπιση κατολισθήσεων, καθαρισμό ρεμάτων και αποστραγγιστικών τάφρων, κ.α).
 Να σημειωθεί ότι οι περιφερειάρχες έχουν διαμηνύσει στο υπουργείο ότι χωρίς αυτά τα κονδύλια οι περιφέρειες δεν μπορούν να λειτουργήσουν.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη