google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Αναθέσεις έργων σε ημέτερους εργολάβους αποκαλύπτει ο Γεωργουλόπουλος

Αναθέσεις έργων σε ημέτερους εργολάβους αποκαλύπτει ο Γεωργουλόπουλος

ΕΥΘΕΙΕΣ βολές κατά των Δήμων που βολεύουν ημέτερους εργολάβους με κατακερματισμό έργων σε μικρότερα κομμάτια με απευθείας αναθέσεις άσκησε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εργοληπτών Μεσσηνίας, 'καρφώνοντας' περιοχές που δεν λειτουργεί προφανώς πάντα η...ανιδιοτέλεια.
Μάλισρα για αναθέσεις έργων από Δήμους, ο κ. Γεωργουλόπουλος πιστεύει ότι είναι από τις μεγαλύτερες «πληγές»: «Σε μια περίοδο κρίσης που κόβονται μισθοί, συντάξεις, ακόμα και φάρμακα, δεν έχουν την πολιτική βούληση να περιορίσουν τις σπατάλες. Τι λέμε εμείς οι εργολήπτες; Πρέπει να καταργηθούν οι απευθείας αναθέσεις, που είναι έργα που έχουν προϋπολογισμό κάτω από 12.000 ευρώ. Ολόκληρα τεχνικά προγράμματα Δήμων είναι σπασμένα σε 12.000άρια και γίνονται αναθέσεις. Αν γινόταν δημοπράτηση αυτών των έργων, θα έπαιρναν μεγαλύτερες εκπτώσεις και θα λάμβανε τέλος ένα σύστημα που είναι αδιαφανές και βολεύει τη συναλλαγή. Δε βοηθάει τον υγιή ανταγωνισμό. Το Μάρτιο, επί κυβέρνησης Παπαδήμου και υπουργίας Μ. Βορίδη, καταργήθηκε και ήρθε ένα μήνα μετά ο ίδιος υπουργός– προφανώς μετά από αφάνταστες πιέσεις - και επανέφερε τις απευθείας αναθέσεις». Για το τι γίνεται στη Μεσσηνία, ο κ. Γεωργουλόπουλος σημείωσε: «Αν εξαιρέσεις το Δήμο Καλαμάτας, σε όλους τους άλλους Δήμους το τεχνικό πρόγραμμα είναι “σπασμένο” σε μικρά έργα, για να γίνονται αναθέσεις και να “βολεύονται” οι “δικοί τους”. Σε κάποιες περιπτώσεις έχουμε ακούσει ότι δημοπρατείται ένα έργο και οι εργολάβοι δε δίνουν προσφορά. Πώς να δώσεις προσφορά σε ένα έργο που δημοπρατούν με πίστωση που αντιστοιχεί μόλις στο 10% του προϋπολογισμού του; Είναι υποχρεωμένοι από το νόμο να έχουν τα χρήματα για όλο τον προϋπολογισμό του έργου. Αυτό γίνεται κατά κόρον και στην Περιφερειακή Ενότητα και στο Δήμο Καλαμάτας, προφανώς και σε άλλους Δήμους. Πρέπει να επιμείνουμε σε έργα με όλο τον προϋπολογισμό».
Αναρωτιόμαστε ποιοι είναι οι άλλοι Δήμοι και γιατί πλέον άλλοι πληρώνονται άμεσα και σε άλλους οφείλουν οι Δήμοι;

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη