google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 IΠΠΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ- ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΑΝΑΒΑΤΕΣ

IΠΠΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ- ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΑΝΑΒΑΤΕΣ


Η ανάδειξη του αλόγου όχι μόνο ως μέσο που είχε στρατηγική επιλογή στους εθνικοαπελευυθερωτικούς αγώνες της χώρας μας αλλά και ως ιππασία που ως γνωστόν αποτελεί Ολυμπιακό άθλημα θαύμασαν πολίτες και επισκέπτες που παρακολούθησαν την 5η ιππική παρέλαση του Ιππικού ομίλου Τριφυλίας στο κεντρικό δρόμο της πόλης όπου τα μικρά παιδιά χάρηκαν με την παρουσία των αλόγων που συγκεντρώθηκαν στο χώρο του αμαξοστασίου του ΟΣΕ.
Η εντυπωσιακή παρέλαση ξεκίνησε με την άμαξα που έσυρε το άλογο του Κυριάκου Λιακάκη από το Σιδηρόκαστρο θυμίζοντας παλιές εποχές, ενώ ο εκπρόσωπος του Ομίλου Κώστας Γιακουμάκης, αναφέρθηκε στην δραστηριότητα του Ομίλου στη Τριφυλία με τα μαθήματα που διεξάγονται στη Σχολή Ιππασίας ενώ διάβασε κείμενα με αφορμή τη συμβολή του αλόγου στο έπος του 40 όπου ήταν αφιερωμένη η γιορτή.. 
Ακολούθως στο κεντρικό δρόμο η δασκάλα Αγγελική Καραγεώργου, παρουσίασε τμήματα με νεαρούς αναβάτες της Σχολής Ιππασίας ενώ ακολούθησε η παρέλαση στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, κατά την οποία συμμετείχαν περίπου 30 άλογα, με ιππείς και αμαζόνες, από την ευρύτερη περιοχή. ενώ οι  διοργανωτές  παρέδωσαν αναμνηστικά διπλώματα στους αναβάτες, ενώ ο κ. Γιακουμάκης ευχαρίστησε τον Αντιδήμαρχο Κυπαρισσίας κ. Σαμπαζιώτη και το Δήμο που στάθηκε αρωγός στην εκπλήρωση της εκδήλωσης 
Ιδιαίτερη μνεία για τον Όμιλο αποτέλεσε η ομιλία που έκανε ο πρόεδρός του Γιώργος Τεριζάκης, υπογραμμίζοντας ότι «είναι η 5η ιππική παρέλαση που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Κυπαρισσία καθώς προσπαθούμε όλοι στο σύλλογο για το καλύτερο, με τις δυνάμεις που έχουμε και θέλουμε την ηθική συμπαράσταση του κόσμου. Στόχος μας είναι να δείξουμε το σύλλογο και το άλογο!» ενώ μίλησε για την προσπάθεια που θα εντατικοποιηθεί στο μέλλον.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη