google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ένοχοι για σωματεμπορία Καλαματιανός και Τριφύλιος

Ένοχοι για σωματεμπορία Καλαματιανός και Τριφύλιος

Ένοχοι για σωματεμπορία και μαστροπεία κρίθηκαν χθες από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας δύο άτομα, ο Καλαματιανός Α.Α. και ο Τριφύλλιος Γ.Β. Ο πρώτος κρίθηκε ένοχος και για μαστροπεία κατ’ επάγγελμα, ενώ ο δεύτερος για μαστροπεία με ελαφρυντικά, αλλά αθωώθηκε από την κατηγορία της σωματεμπορίας. Το Δικαστήριο μείωσε από 16 σε 13 έτη την ποινή φυλάκισης που είχε επιβάλει στον Α.Α., χωρίς να μειώσει το πρόστιμο των 72.000 ευρώ. Για το Γ.Β. η απόφαση ήταν 20μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή.
Για μία ακόμη φορά, όπως και το 2009, οπότε εκδικάστηκε η υπόθεση, ο Α.Α. δεν παρουσιάσθηκε και εκπροσωπήθηκε με εξουσιοδότηση από το δικηγόρο του, ενώ στο εδώλιο κάθισε πάλι μόνος του ο Γ.Β. Καταθέσεις Αστυνομικός από την Κυπαρισσία κατέθεσε ότι στις 7 Μαρτίου 2005, έχοντας υπηρεσία, είδε να φτάνουν στην Αστυνομία με ταξί, που δεν πλήρωσαν, δύο κοπέλες, 19 και 30 ετών αντίστοιχα, τρομαγμένες και φοβισμένες, χωρίς να γνωρίζουν ελληνικά, λέγοντας στα αγγλικά τη λέξη πρόβλημα. Με τη βοήθεια ενός Βούλγαρου, του είπαν ότι είχαν έρθει στην Ελλάδα μέσω Φρανκφούρτης στις 25 Φεβρουαρίου και πως, ενώ μια συμπατριώτισσά τους τούς είχε υποσχεθεί να δουλέψουν στις ελιές και στα πορτοκάλια, όταν έφθασαν στην Ελλάδα, μαζί με τον Α.Α., τον οποίο αποκαλούσε άντρα της, τις έβαλαν σε σπίτι στην Καλαμάτα και τις ανάγκαζαν να εκδίδονται. Στις 4 Μαρτίου τις μετέφεραν στην Κυπαρισσία, όπου μαζί με το Γ.Β, που είχε μπαρ στη Φαρακλάδα, τις κράτησαν κλεισμένες σε ένα σπίτι. Νωρίτερα την ημέρα εκείνη είχαν αναγκάσει τη μικρή να εκδοθεί. Όταν βρήκαν την ευκαιρία έφυγαν και πήγαν στην Αστυνομία. Ο αστυνομικός είπε επίσης, ότι τους έδειξαν φωτογραφίες και αναγνώρισαν τον Γ.Β., ο οποίος είχε νοικιάσει το συγκεκριμένο δωμάτιο. Ο δεύτερος αστυνομικός που κατέθεσε είπε ότι την επομένη οι δύο κοπέλες μεταφέρθηκαν στην Καλαμάτα, όπου υπέδειξαν στους αστυνομικούς το σπίτι που κρατούνταν και έμεναν σε αυτό ο Α.Α. και η συμπατριώτισσά τους. Έγινε έρευνα, αλλά γείτονες τους πληροφόρησαν πως οι δυο τους είχαν φύγει μία ημέρα νωρίτερα. Είπε, επίσης, ότι γνώριζαν τις κινήσεις του κατηγορουμένου, ο οποίος έχει απασχολήσει την υπηρεσία τους παλιότερα για υποθέσεις προστασίας σε μαγαζιά και τον παρακολουθούσαν συνεχώς.
Επόμενος μάρτυρας ήταν φαρμακοποιός της Αθήνας, ο οποίος απασχολούσε τον Α.Α. σε εξωτερικές δουλειές, λίγο διάστημα μετά την αποφυλάκισή του για υπόθεση ξυλοδαρμού, λέγοντας πως ήθελε να τον βάλει στον ίσιο δρόμο. Ακολούθησε η κατάθεση του ιδιοκτήτη των ενοικιαζόμενων δωματίων, που βρίσκονται κοντά στο κέντρο της Κυπαρισσίας, τα λεγόμενα του οποίου ανάγκασαν την πρόεδρο του δικαστηρίου να τον προειδοποιήσει πως θα είναι εκτεθειμένος αν λέει ψέματα. Αναγνώστηκαν οι καταθέσεις από τις παθούσες, αλλά και μια άλλη δήλωση που έκαναν στις 11 Μαΐου 2005, η οποία αντέκρουε όσα είχαν καταθέσει στο παρελθόν με τον ισχυρισμό ότι αυτές δόθηκαν υπό την πίεση της αστυνομίας. Ζητούσε δε την απαλλαγή και των τριών (του Α.Α., της συμπατριώτισσάς τους και του Γ.Β.).

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη