google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Παρέλαση με ευτράπελα στη Κυπαρισσία-Κόντεψε να διακοπεί

Παρέλαση με ευτράπελα στη Κυπαρισσία-Κόντεψε να διακοπεί

Το  δικό τους ΟΧΙ ενάντια σε ξενόφερτες ιδέες και Οικονομική κατοχή είπαν με το δικό τους τρόπο μαθητές και κοινό στην Κυπαρισσία με την ειρηνική διεξαγωγή της παρέλασης καθώς ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στην κεντρική οδό 25ης Μαρτίου μπροστά από την εξέδρα των επισήμων.
ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ
Τα ευτράπελα δεν απουσίασαν καθώς αρχικά ελάχιστοι επίσημοι ανέβηκαν στην εξέδρα με διαφωνίες  για την ώρα έναρξης της παρέλασης απόντος του Μητροπολίτη που ήρθε καθυστερημένα, ωστόσο ο Δήμαρχος όταν παρέλασε η Φιλαρμονική ζήτησε να περιμένουν τον Σεβασμιώτατο για να προχωρήσει η πομπή όπερ και εγένετο για δύο λεπτά, ενώ νωρίτερα τονίζουμε ότι υπήρξαν διαμαρτυρίες στην εξέδρα από εκπρόσωπο της σχολικής κοινότητας όσο και από το κόσμο που περίμενε υπομονετικά.
ΟΙ ΜΑΘΗΤΈΣ ΕΔΕΙΞΑΝ ΌΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΨΗ
Παρά τις καιρικές συνθήκες με ανέμους που φυσούσαν στη περιοχή η παρέλαση ξεκίνησε με τον κόσμο να περιμένει για περισσότερα από 45 λεπτά με αποτέλεσμα να εκκινήσει η Φιλαρμονική του Δήμου και με έξοχη παρουσία. Ωστόσο αρκετοί μαθητές και μαθήτριες έδειξαν με το τρόπο τους ότι το μέλλον τους ανήκει και δεν μπορούν να αποφασίζουν άλλοι για τους ίδιους. Από μαύρο περιβραχιόνιο στην διμοιρία σχολείου, με την κεφαλή προς το λαό και όχι προς τους επισήμους αλλά και με διαφορετικό βηματισμό τα παιδιά εξέφρασαν ότι έχουν άποψη με ειρηνικό τρόπο. Παρά το γεγονός ότι αμέσως μετά αποχώρησαν οι επίσημοι στους χορούς της κεντρικής πλατείας δεν παρέστη ο Δήμαρχος παρά μόνο ένας Αντιδήμαρχος και ένας δημοτικός σύμβουλος.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη