google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΥΠΕΣ σε 98 Δήμους της χώρας τραβάει το αυτί..και στη Μεσσηνία

ΥΠΕΣ σε 98 Δήμους της χώρας τραβάει το αυτί..και στη Μεσσηνία

Με επείγον έγγραφό του το Υπουργείο Εσωτερικών καλεί 98 Δήμους της χώρας να ελέγξουν , να επανεξετάσουν και να αιτιολογήσουν τις σημαντικές αποκλίσεις που έχουν παρουσιαστεί ύστερα από διασταυρώσεις στοιχείων που πραγματοποιήθηκαν στη βάση δεδομένων «Οικονομικά στοιχεία δήμων» και αφορούν στις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των Δήμων άνω των 90 ημερών. Αναμεσα τους ο Δήμος, Τριφυλλίας, Πύλου Νέστορος και ο Δήμος Δυτ. Μάνης.
 Ύστερα από διασταυρώσεις στοιχείων που πραγματοποιήθηκαν στη βάση δεδομένων «Οικονομικά στοιχεία δήμων» διαπιστώθηκαν σημαντικές αποκλίσεις μεταξύ υποβαλλόμενων ποσών τα οποία αφορούν στις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των Δήμων άνω των 90 ημερών. Συγκεκριμένα, οι έλεγχοι διενεργήθηκαν στα μηνιαία οικονομικά στοιχεία που υποβάλλουν οι Δήμοι, βάσει της με αριθμό 74712/29-12-2010 Απόφασης όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, καθώς και στα στοιχεία μητρώου δεσμεύσεων που τηρεί ο κάθε δήμος σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 113 και των σχετικών εγκυκλίων των Υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών. ” Οι διασταυρώσεις των στοιχείων πραγματοποιήθηκαν μεταξύ των πεδίων « Εκκρεμείς υποχρεώσεις σε φορείς εκτός Γεν. Κυβερνησης – Εκ των οποίων σε καθυστέρηση 90+ ημερών από την ημερομηνία υποχρέωσης εξόφλησης » του μηνιαίου στατιστικού δελτίου και της στήλης 31 του μητρώου δεσμεύσεων «Ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τρίτους > 90 ημερών» για τους μήνες από Μάρτιο έως και Ιούλιο του 2012.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη