google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Συγκλονιστικός διάλογος της μητέρας του 26χρονου με τους απαγωγείς

Συγκλονιστικός διάλογος της μητέρας του 26χρονου με τους απαγωγείς


- Σας παρακαλώ θέλω να μιλήσω με το παιδί μου
Αν δώσεις τα λεφτά, θα το έχεις το παιδί σου αύριο στην αγκαλιά σου. Σου μιλάω έντιμα. Εντάξει; αύριο το πρωί θα είναι σπίτι. Στις δέκα η ώρα το πολύ
Ακούστε, κύριε, είμαι μάνα, θερμή παράκληση, σας παρακαλώ πολύ! εγώ νομίζω ότι το έχετε σκοτώσει το παιδί μου
- Οχι, όχι. Σε διαβεβαιώ ότι δεν είναι σκοτωμένο το παιδί
Τα λεφτά μου θα τα κάψω, δεν τα θέλω, τα καίω. Πού ξέρω εγώ αν δεν είστε δολοφόνοι και μου έχετε σκοτώσει το παιδί μου;
Οχι! Στο ορκιζόμαστε αυτό
Απόσπασμα από την δραματική τελευταία συνομιλία που είχε στις 17 Αυγούστου 2012 ένας από τους απαγωγείς του άφαντου 26χρονου σπουδαστή Μάριου Παπαγεωργίου με την μητέρα του άτυχου παιδιού. Η γυναίκα εκλιπαρεί μάταια τον απαγωγέα να μιλήσει μαζί του για να βεβαιωθεί ότι είναι ζωντανός. Η ύπαρξη αυτής της συνομιλίας στον δικαστικό φάκελο της υπόθεσης αναδεικνύει ότι η ΕΛΑΣ βρισκόταν στα ίχνη των απαγωγέων και παρακολουθούσε τις αγωνιώδεις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωσή του από τις πρώτες ημέρες της αρπαγής του άφαντου 26χρονου. Μέχρι τώρα ανώτατα στελέχη της ΕΛΑΣ σημείωναν – για λόγους τακτικής – ότι «ενεπλάκησαν στην υπόθεση εκ των υστέρων όταν πλέον οι απαγωγείς είχαν εξαφανισθεί».
Παράλληλα αποκαλύπτεται οι ο 71χρονος Μεσσήνιος οργανωτής της αρπαγής, που ήταν υπάλληλος στην αμερικανική βάση του Ελληνικού, εμφανιζόταν σαν αρχηγός του κλιμακίου της CIA στην Ελλάδα, και κατόρθωνε να διαφεύγει από αστυνομικούς ελέγχους. Ακόμη, λόγω της υποτιθέμενης «εμπειρίας» του ως στέλεχος της… CIA αλλά και ελληνικών μυστικών υπηρεσιών, εμφανιζόταν σαν «σύμβουλος» της μητέρας του 26χρονου για τον χειρισμό της απαγωγής!
Το «Βήμα» παρουσιάζει την άγνωστη μέχρι σήμερα δικογραφία για την απαγωγή του 26χρονου σπουδαστή, τα ίχνη του οποίου έχουν εξαφανισθεί από τις αρχές Αυγούστου, και οι αστυνομικοί εκφράζουν φόβους ότι έχει πέσει θύμα δολοφονικής επίθεσης. Ο δικαστικός φάκελος περιέχει σειρά νέων στοιχείων κι αναφορών για την υπόθεση, που δίνουν νέα τροπή. Ανάμεσα στα άλλα υπάρχουν μυστηριώδεις αναφορές για τηλεφωνικά συστήματα παρακολουθήσεων εκ μέρους των απαγωγέων, για αγορές ακινήτων στην…. Ισπανία, για πολιτικά πρόσωπα που αναφέρεται ότι «σχετιζόταν» με τον άτυχο 26χρονο και για τις «επενδύσεις» των υπόπτων με δημιουργία πρακτορείων ΟΠΑΠ!
Με βάση αυτά τα δεδομένα οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι στην απαγωγή συμμετείχαν κι άλλα τουλάχιστον δύο με τρία πρόσωπα, η ταυτότητα των οποίων δεν έχει προκύψει μέχρι σήμερα κι οι οποίοι πιθανόν σχετίζονται με τον πιθανολογούμενο θάνατο του 26χρονου νεαρού, σχεδόν από την πρώτη στιγμή της εξαφάνισης του.
Στις 9 Αυγούστου 2012, λοιπόν, ο 26χρονος, ενώ βρισκόταν με τη μητέρα του στο Διακοφτό Αχαΐας, είχε αναχωρήσει για το Αίγιο με το αυτοκίνητό του, το οποίο τελικά εντοπίστηκε στο Παλαιό Φάληρο Αττικής. Σύμφωνα με όσα έχουν προκύψει μέχρι τώρα ο 26χρονος είχε κανονίσει να συναντήσει τον 71χρονο Πέτρο Μιχαλεάκοπου ήταν οικογενειακός φίλος και στον οποίο εκμυστηρευόταν διάφορα προσωπικά προβλήματα του.Την επόμενη ημέρα άγνωστο άτομο τηλεφώνησε στην μητέρα του 26χρονου, αναφέροντας πως έχουν απαγάγει το γιο της και απαίτησε ως «λύτρα» το χρηματικό ποσό των 620.000 ευρώ, προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο, απειλώντας παράλληλα για τη ζωή του. Οι «επαφές» απαγωγέων με μητέρα συνεχίστηκαν μέχρι τις 17 Αυγούστου 2012 και από τότε όλα σταμάτησαν.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη