google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Επιτάχυνση των έργων στο Δήμο τέθηκε σε ευρεία σύσκεψη στα Φιλιατρά

Επιτάχυνση των έργων στο Δήμο τέθηκε σε ευρεία σύσκεψη στα Φιλιατρά

ΤΟ θέμα της επιτάχυνσης τω ενταγμένων έργων ώστε να ολοκληρωθούν στο Δήμο Τριφυλίας, αποτέλεσε το κύριο αντικείμενο της ευρείας  σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα Φιλιατρά υπό την Προεδρία του δημάρχου Κώστα Κόλλια. 
Με βάση την δυσφορία που καταγράφεται από τους δημότες για αδράνεια σε αρκετούς τομείς καταγράφηκαν όλα τα έργα που εκπονούνται στα όρια του δήμου καθώς τα περισσότερα αφορούν την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τα μικρότερα που κατασκευάζονται από το Δήμο. Έμφαση δόθηκε στην ένταξη έργων με βάση χρηματοδοτικά εργαλεία κυρίως για τα Φιλιατρά και τους Γαργαλιάνους όπου υπάρχουν έτοιμες μελέτες όπως είναι το έργο κατασκευής του δρόμου Γαργαλιάνοι - Βάλτα το οποίο παρότι έχουν ολοκληρωθεί οι απαλλοτριώσεις καθυστερεί η έγκρισή του από το περιφερειακό πρόγραμμα.
Ενδιαφέρον αποτέλεσαν τα έργα στο λιμάνι του Μαράθου για το οποίο έγινα πολλές συσκέψεις με σημείο αναφοράς την εξομοίωση και τον καθορισμό της χερσαίας ζώνης του. Τέθηκαν επίσης ζητήματα όπως είναι η κατασκευή του Γυμνασίου - Λυκείου και του Νηπιαγωγείου Γαργαλιάνων και η υλοποίηση σταθερών κερκίδων στο γήπεδο της πόλης μετά τις παρεμβάσεις που έγιναν πρόσφατα, ενώ αναλύθηκε η εικόνα στο νέο Λύκειο Φιλιατρών. Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Τριφυλίας ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στο πρόγραμμα “Leader”που διαμορφώνεται με τη συμβολή των Δήμων στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας. Θέματα για όλο το Δήμο έθιξε ο αντιδήμαρχος Ευστάθιος Ανδρινόπουλος, ο προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου, μηχανικός Γιώργος Γκόνης και καθώς και ο επιστημονικός συνεργάτης του δήμου Χαράλαμπος Παγάνης.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη