google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Οι βάσεις για συνεταιρισμό στα Φιλιατρά και η εμπειρία του 'Νηλέα'

Οι βάσεις για συνεταιρισμό στα Φιλιατρά και η εμπειρία του 'Νηλέα'

ΗΜΕΡΙΔΑ για δημιουργία συνεταιρισμού πραγματοποιήθηκε στα Φιλιατρά.
Ο Πρόεδρος του 'Νηλέα' Γιώργος Κόκκινος ξεκίνησε λέγοντας ότι "θέλει επιμονή και δουλειά αλλά χαιρόμαστε που υπάρχει διάθεση για βοήθεια όταν γνωρίζουμε ότι η λογική ότι όλα μπορούν να γίνουν γρήγορα και εύκολα αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική" για να προσθέσει ότι "τόσα χρόνια ο Νηλέας απέκτησε ταυτότητα πριν από 4 χρόνια με ισχυρό δέσιμο των μελών του αλλά και αύξηση των αριθμό εξαγωγών του την οποία κερδίσαμε με κόπο αλλά το μυστικό της επιτυχίας είναι το αυτονόητο, δηλαδή να ενδυναμώσει τους δεσμούς των μελών του".
Αναλύοντας την τακτική που ακολούθησε εξήγησε ότι "ο συνεταιρισμός δεν γίνεται για να τα οικονομήσουμε αλλά έχει μια ξεκάθαρη αποστολή με σκοπό την ένωση δυνάμεων και μείωση του κόστους ώστε να μπορεί να λειτουργεί με αυξημένη ποιότητα προιόντων και ενίσχυση της θέσης του με εξαγωγική δραστηριότητα". Παράλληλα υπογράμμισε ότι "η περιοχή των Φιλιατρών έχει το μεγάλο πλεονέκτημα σε σύγκριση με το Νηλέα που διαχειρίζεται ένα προιόν αλλά μπορεί να έχει αρκετά είδη καθώς διαθέτει κηπευτικά, λάδι και άλλα προιόντα άρα έχει μεγαλύτερη δυναμική".
Ο Αντιπρόεδρος του Νηλέα κ. Δημητρακόπουλος μίλησε για το οικοδόμημα που λειτουργεί σε βάθος χρόνου ώστε "στην αγορά πρέπει να αποδειχθεί το αυτονόητο ώστε να αναγνωριστεί από τις αγορές και το μόνο όπλο που έχουμε είναι η ποιότητα η οποία τίθεται ως προαπαιτούμενο" για να προσθέσει ότι "τα κέρδη θα έρχονται με τον χρόνο, τη αξιολόγηση και την παγκόσμια καταναλωτική συνείδηση που στρέφεται σε ομάδες παραγωγών ώστε ο καταναλωτής να ξέρει την προέλευσή του" θεωρώντας ότι με μεθοδικότητα και υπομονή θα λειτουργήσει θετικά. Σήμερα ο 'Νηλέας' κάνει εξαγωγές 140 τόνων εξαιρετικού ελαιολάδου το οποίο κερδίζεται με μάχες στην αγορά, ενώ μίλησε για τον ανταγωνισμό των αγορών.
Ο Παραγωγός κ. Κοροβίλας αναφέρθηκε στην εμπειρία που απέκτησε με τον ΕλληνοΚινέζικο σύνδεσμο που επισκέφθηκε την Τριφυλίας αξιοποιώντας όπως κατέληξε με την αξιοπιστία των παραγωγών μας και την υπεραξία των προιόντων μας που πρέπει να αναδείξουμε.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη