google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Οι επαγγελματίες δεν πληρώνουν στο Δήμο και οι Κ.Α.Π. μειώνονται δραματικά

Οι επαγγελματίες δεν πληρώνουν στο Δήμο και οι Κ.Α.Π. μειώνονται δραματικά

ΤΟΝ γρίφο για την μείωση του συνολικού χρέους του Δήμου Τριφυλίας που αγγίζει τα 6 εκ. ευρώ προσπαθεί να καλύψει η Δημοτική αρχή δίνοντας το βάρος στην είσπραξη οφειλών από τους επαγγελματίες και πολίτες ώστε να καλυφθεί η μαύρη τρύπα. Η αγορά ωστόσο αντιστέκεται καθώς υπολογίζει ότι μετά βίας συγκεντρώνονται τα πάγια έξοδα των επιχειρήσεων και λεφτά δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα….Φυσικά τα χρωστούμενα στην αγορά είναι αρκετά καθώς υπάρχουν επαγγελματίες που δεν έχουν πληρώσει ποτέ ούτε ευρώ για καταλήψεις πεζοδρομίων και κοινόχρηστων χώρων.
Την ώρα που οι Κεντρικοί αυτοτελείς πόροι μειώνονται κατά 30% που σημαίνει πρακτικά ότι οι Δήμοι οδηγούνται σε μια ιδιότυπη στάση πληρωμών ο Δήμος προσπαθεί να ισοσκελίσει τις δυνατότητες που του παρέχονται καλύπτοντας τουλάχιστον την μισθοδοσία του προσωπικού. Μάλιστα κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής επιτροπής δόθηκαν στην δημοσιότητα στοιχεία που αποκαλύπτουν ότι τον Ιούλιο οι ΚΑΠ για τον δήμο ήταν 275.000 ευρώ αλλά στα ταμεία εισήλθαν μετά τις κρατήσεις για τα τοκοχρεολύσια ήταν μόλις 116.000 ευρώ, όταν τον Ιούνιο η αντίστοιχη χρηματοδότηση ήταν 385.000 ευρώ με το εκκαθαρισθέν ποσό να αγγίζει μόλις τα 227.000 ευρώ. Το μεγάλο πρόβλημα αποτελεί η μισθοδοσία των υπαλλήλων η οποία θεωρείται ότι ξεπερνά τα ποσά που διατίθεται από τους Κ.Α.Π. όπερ αυτό σημαίνει ότι το πρόβλημα διογκώνεται.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη