google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Mεσσήνη, Φιλιατρά, Μελιγαλάς οι 94 ομάδες της Δ’ Εθνικής και η εκκρεμότητα…

Mεσσήνη, Φιλιατρά, Μελιγαλάς οι 94 ομάδες της Δ’ Εθνικής και η εκκρεμότητα…

Αν και ο Ιούλιος έχει μπει, οι μετεγγραφές έχουν ξεκινήσει, και το πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής, όπως και τα μπαράζ ανόδου έχουν τελειώσει, ο χάρτης της νέας Δ’ Εθνικής έχει ακόμη ασαφή… σύνορα, ενώ από την ΕΠΣ Μεσσηνίας θα συμμετάσχουν κανονικά ο Πάμισος Μεσσήνης η Εράνη Φιλιατρών (σ.σ. εξέλεξαν νέα διοικητικά συμβούλια, και ο Εθνικός έχει προγραμματίσει εκλογές για την προσεχή Δευτέρα.
Από κει και πέρα, με τον αγώνα Πεύκη-Περαμαϊκός για τα μπαράζ ανόδου να αποτελεί ένα σίριαλ με πολλά… επεισόδια και ακόμη να μην έχει ξεκαθαρίσει ποια ομάδα θα πάρει τελικά το εισιτήριο για τη Δ’ Εθνική και για το αν θα διεξαχθεί νέο παιχνίδι ή θα κριθεί με δικαστική απόφαση, η κατηγορία βρίσκεται στον… αέρα.
Το πλάνο για έξι ομίλους των 16 ομάδων βρίσκει συνεχώς περισσότερες αντιδράσεις, με την Επιτροπή Δ’ Εθνικής της ΕΠΟ να προσπαθεί να βρει μια ικανοποιητική λύση, ακόμη και με το ενδεχόμενο αύξησης του αριθμού των ομίλων σε οκτώ ή δέκα, με λιγότερες ομάδες. Αυτό το σχέδιο κολλάει στα όσα προβλέπει η προκήρυξη, που εκδόθηκε πέρυσι και είναι νομικό το ζήτημα.
Το μείζον πρόβλημα είναι πως με τη μείωση των ομίλων αυξάνονται οι αποστάσεις και κατ’ επέκταση τα έξοδα για τις ομάδες που συμμετέχουν, γεγονός που προκαλεί αντιδράσεις, με τα οικονομικά προβλήματα να είναι τεράστια. Αντίθετοι σε αυτό το σχέδιο είναι οι σύλλογοι από την Κρήτη, που αν ισχύσει το πλάνο των έξι ομίλων, θα αναγκαστούν να κάνουν πολλά ταξίδια, την ώρα που η ΕΠΟ καλύπτει ελάχιστα έξοδα.
Παράλληλα, οι ομάδες που μέχρι τώρα υπολογίζονται ότι θα λάβουν μέρος είναι 98 (υπολογίζεται αυτή που θα πάρει το εισιτήριο από το Πεύκη-Περαμαϊκός), αν και μία έχει καταθέσει αίτηση συμμετοχήςς με αμφιβολία (Παναργειακός Άργος Ορεστικού). Ωστόσο, όπως έγινε και το περασμένο καλοκαίρι, η Επιτροπή Δ’ Εθνικής είναι αναγκασμένη να περιμένει και τις εξελίξεις στην διαδικασία αδειοδότησης των επαγγελματικών ομάδων από την Επιτροπή-Επαγγελματικού-Αθλητισμού. Ηδη συμμετοχή στη Δ’ Εθνική έχει δηλώσει ο Διαγόρας Ρόδου, ενώ οι Εθνικός Αστέρας και Αγροτικός Αστέρας σκέφτονται σοβαρά αυτό το ενδεχόμενο.
Μέχρι τα μέσα Αυγούστου η Επιτροπή θα περιμένει τις συμμετοχές των σωματείων και στη συνέχεια θα γίνει μια προσπάθεια να καταρτιστούν οι όμιλοι, ενώ η σέντρα του νέου πρωταθλήματος αναμένεται τον Οκτώβριο.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη