google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Στη ΔΟΥ για την επιστροφή ΦΠΑ αγρότες από Φιλιατρά και Γαργαλιάνους

Στη ΔΟΥ για την επιστροφή ΦΠΑ αγρότες από Φιλιατρά και Γαργαλιάνους

Τη ΔΟΥ Κυπαρισσίας επισκέφθηκε χθες το πρωί αντιπροσωπεία των Αγροτικών Συλλόγων Φιλιατρών και Γαργαλιάνων, ώστε να ενημερωθούν για την επιστροφή ΦΠΑ, που φέτος έχει καθυστερήσει αρκετά, προκαλώντας οικονομική ασφυξία στους αγρότες.
Οι εκπρόσωποι των δύο δραστήριων Αγροτικών Συλλόγων της Τριφυλίας συναντήθηκαν και συζήτησαν με τον προϊστάμενο της ΔΟΥ Κυπαρισσίας Γιάννη Κατσαργύρη και την υπεύθυνη του Τμήματος ΦΠΑ, Παναγιώτα (Νότα) Μπουλουλή, στους οποίους και έθεσαν τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν από τη μη, όπως χαρακτηρίζουν, έγκαιρη καταβολή της επιστροφής του ΦΠΑ.
Προβλήματα που έχουν να κάνουν με τις καλλιέργειές τους, αφού, χωρίς τα χρήματα από την επιστροφή ΦΠΑ, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις, καθώς πλέον για να προμηθευτούν τα απαραίτητα καλλιεργητικά και φυτοπροστατευτικά εφόδια και υλικά πρέπει να πληρώνουν τοις μετρητοίς. Παράλληλα, έχει βγει εκτός ο όποιος προγραμματισμός και προϋπολογισμός είχαν κάνει για τη ζωή και την οικογένειά τους. Ζήτησαν, δε, να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι, ώστε στο αμέσως προσεχές διάστημα να τους καταβληθεί η επιστροφή του ΦΠΑ.
Από την πλευρά του, ο προϊστάμενος της ΔΟΥ Γιάννης Κατσαργύρης, αφού σημείωσε πως κατανοεί και καταλαβαίνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τους είπε πως, επειδή στόχος της υπηρεσίας είναι η όσο το δυνατόν γρηγορότερη καταβολή της επιστροφής του ΦΠΑ στους αγρότες, στο έργο του ελέγχου, εκτός από τους δύο υπαλλήλους του τμήματος, έχουν προστεθεί και συνδράμουν άλλοι τρεις υπάλληλοι. Τους εξήγησε, δε, πως οι έλεγχοι είναι αυστηροί και εξετάζονται όλα τα δικαιολογητικά και λοιπά συνοδευτικά, αλλά εκτιμά πως σύντομα η διαδικασία θα έχει, αισίως, ολοκληρωθεί και ακολούθως οι αγρότες θα λάβουν την επιστροφή του ΦΠΑ που τους αναλογεί.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη