google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Αγαπήνεια με λόγια αλλά τιμή στο μεγάλο Ήρωα

Αγαπήνεια με λόγια αλλά τιμή στο μεγάλο Ήρωα

Κορυφώθηκαν τελικά οι εκδηλώσεις των «Αγαπηνείων 2012» στους Γαργαλιάνους.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα επισκεφτούν τους Γαργαλιάνους ένα σωρό πολιτικοί και πολιτικάντηδες…
Αφού κατέθιεσαν στεφάνια και κάτσουν κλαρίνο μπροστά στο άγαλμα του Μακεδονομάχου συμπατριώτη μας Τέλλου Άγρα θα πάνε στην κεντρική πλατεία της πόλης όπου ακολούθησαν οι χαιρετισμοί με τους κόσμιους «λόγους» για τα ανδραγαθήματα του Σαράντη Αγαπηνού ή Τέλλου Άγρα.
Οι ομιλίες συνήθως μάλλον σχεδόν πάντα μας «αποκοιμίζουν» με τις λεπτομέρειες των κινήσεων του καπετάν Άγρα τις ημέρες λίγο πριν τον απαγχονισμό του από τους Βουλγάρους.
Οι Γαργαλιανιώτες απολαμβάνουν τους μεζέδες με τα κρασιά και τις γερμανικές/ολλανδικές μπίρες, τα παιδιά τρέχουν με τα μπαλόνια τους, ο φωτογράφος απαθανατίζει τις ιστορικές στιγμές που ζει η πόλη μας (με τόσους επίσημους εκπροσώπους της θρησκευτικής, της πολιτικής, της στρατιωτικής ηγεσίας που μας τιμούν με την παρουσία τους).
Θάθελα πολύ, μια χρονιά να ακούσω εκτός από την ιστορία για το μαρτυρικό θάνατο του ήρωα και για τα ανδραγαθήματα των σημερινών «καπεταναίων» που μας κυβερνάνε όπως είπε ο καθηγητής που εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας με πολλές μεγάλες αλήθειες...
Θα το επιθυμούσαμε πολύ αν γινόταν από τον ομιλητή του «πανηγυρικού της ημέρας» ένας παραλληλισμός της φιλοπατρίας και του ηρωισμού του Άγρα τότε, με την φιλοπατρία και τους ηρωισμούς των σημερινών «καπεταναίων» της πατρίδας μας. Εύχομαι να γίνει ξανά στο απώτερο μέλλον από τον αγαπητό κ. Κανελλόπουλο που θα εκφωνήσει τον «πανηγυρικού της ημέρας».

1 Σχόλια

Νεότερη Παλαιότερη