google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ρεμπέτικη βραδιά από τον Σύλλογο για αναβίωση της Άνω Πόλης

Ρεμπέτικη βραδιά από τον Σύλλογο για αναβίωση της Άνω Πόλης

Μετά την επιτυχία της περυσινής μουσικής εκδήλωσης - αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι και την ιστορία του, καθώς και μετά από προτροπή των κατοίκων της Άνω Πόλης, το Δ.Σ. του Συλλόγου για την Προστασία και Αναβίωση της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας αποφασίσαμε και διοργανώνουμε την εκδήλωση «τα ρεμπέτικα σήμερα», το Σάββατο 11 Αυγούστου 2012 και ώρα 10.00μμ στο πάρκο του 2ου Νηπιαγωγείου δίπλα στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου.
Η εκδήλωση είναι ένα μουσικό ταξίδι στους δρόμους του ρεμπέτικου! Μια νύχτα του Αυγούστου, όπως παλιά, στη γειτονιά, με καλή παρέα, με χαμόγελο, με χαρούμενη διάθεση, με κέφι, με τραγούδι και χορό! Μια νύχτα μαζί με τους κατοίκους της Άνω Πόλης και τους φίλους της Κυπαρισσίας και της περιοχής, συντροφιά με τους Γιώργο Κουτουλάκη, Θανάση Ζερλεντέ, Σπύρο Κονσολάκη, Τζίνα Δαλάκα, Δημήτρη Χαλκιά, Νίκο Ανδριά και Άντζελα Ορφανού!
«Το ρεμπέτικο τραγούδι είναι ένα είδος ελληνικού λαϊκού τραγουδιού που έχει τις ρίζες του από την εποχή του Βυζαντίου. Αρχικά, εξέφραζε κοινωνικές ομάδες που ζούσαν στις φτωχογειτονιές των αστικών κέντρων και τα τραγούδια του ήταν απαγορευμένα, από την άρχουσα τάξη της εποχής, αλλά με το πέρασμα του χρόνου ολοένα και περισσότεροι σιγοτραγουδούσαν διάφορους σκοπούς από αυτά τα τραγούδια. Το ρεμπέτικο έγινε η έκφραση του πόνου, της αδικίας, της φτώχειας, της ανέχειας του λαού. Αγαπήθηκε και τραγουδήθηκε!
Έγινε η αναφορά της κοινωνικής κατάστασης, του λαϊκού κόσμου!»
Το Σάββατο 11 Αυγούστου ξεφεύγουμε λιγάκι από την δύσκολη καθημερινότητα και τραγουδάμε μαζί με φίλους τα ρεμπέτικα τραγούδια, διασκεδάζουμε, χορεύουμε! Σας περιμένουμε στο πάρκο του 2ου Νηπιαγωγείου, δίπλα στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας. Χορηγός επικοινωνίας θα είναι το Radio 936 και η ιστοσελίδα μας.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη