google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Έπεσαν οι υπογραφές για τον Βιολογικό στον Αετό από τη Περιφέρεια

Έπεσαν οι υπογραφές για τον Βιολογικό στον Αετό από τη Περιφέρεια

Υπεγράφη σήμερα, στο γραφείο του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, η σύμβαση για την έναρξη του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ Δ. E. ΑΕΤΟΥ», του Δήμου Τριφυλίας», προϋπολογισμού 1.355.000,00€ (με Φ.Π.Α.), με την ανάδοχο εργοληπτική επιχείρηση «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ E.S. Α.Ε.», παρουσία της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη κας Κωνσταντίνας Νικολάκου, των Αντιδημάρχων Τριφυλλίας κ. Τσίγγανου και Μερκούρη και υπηρεσιακών παραγόντων.
«Έχουμε σήμερα την αίσια έκβαση μιας μακροχρόνιας προσπάθειας και την έναρξη υλοποίησης ενός πολύ σημαντικού έργου το οποίο θα εξυπηρετεί όχι μόνο το Δημοτικό Διαμέρισμα του Αετού, αλλά και το Κοπανάκι, τον Άγιο Δημήτριο, το Ριζοχώρι και το Γλυκορίζι, απαλλάσσοντας την περιοχή από το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης διάθεσης των αστικών λυμάτων, σε εναρμόνιση με την αντίστοιχη Ευρωπαϊκή Οδηγία», δήλωσε ο Περιφερειάρχης και αναφέρθηκε στο συγκροτημένο προγραμματισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου σχετικά με τους βιολογικούς καθαρισμούς, με σκοπό τη βελτίωση της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.
Ο κ. Τατούλης ανέφερε ότι πρόκειται για έργο χαμηλού κόστους, αλλά ευέλικτου και με μικρό χρονικό διάστημα ολοκλήρωσής του. Εξήρε επίσης ο Περιφερειάρχης το υψηλότατο επίπεδο συνεργασίας με τη Δημοτική αρχή και τόνισε ότι ο Δήμος Τριφυλίας κατέχει πλεονεκτική θέση στο σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αποτελώντας «πιλότο για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας και του τουρισμού».
Ο κ. Τσίγγανος από την πλευρά του επιβεβαίωσε το υψηλό επίπεδο συνεργασίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία όπως δήλωσε είναι καθοριστική για μια σειρά έργων και όχι μόνο για το βιολογικό του Αετού, όπως το βιολογικό των Γαργαλιάνων, το Λύκειο των Φιλιατρών, το Γυμνάσιο και το Λύκειο των Γαργαλιάνων, τους οδικούς άξονες, τις θερμοκηπευτικές καλλιέργειες και κυρίως το Φιλιατρινό φράγμα.
Μετά τις παρεμβάσεις της κας Νικολάκου σύντομα αναμένονται θετικές εξελίξεις και στο Κέντρο Υγείας των Φιλιατρών – Γαργαλιάνων, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις για υψηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών στους πολίτες.
Παρακάτω παρατίθενται τα τεχνικά στοιχεία του έργου.
Από την Δ/νση Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι σήμερα ημέρα Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012 υπογράφεται η σύμβαση κατασκευής του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ Δ. E. ΑΕΤΟΥ», του Δήμου Τριφυλίας», προϋπολογισμού 1.355.000,00€ (με Φ.Π.Α.), με την εργοληπτική επιχείρηση «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ E.S. Α.Ε.», η οποία ανακηρύχθηκε μειοδότης με τεκμαρτή έκπτωση 0,00 % στον διαγωνισμό που διεξήχθη στις 27 – 12 – 2011 και επικυρώθηκε με την υπ’ αρ. 752/2012 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Πελοποννήσου. Το ποσόν της συναπτόμενης σύμβασης είναι 1.355.000,00€ (με Φ.Π.Α.) και η προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου είναι δεκαοκτώ (18) μήνες δηλαδή έως 17-01-2014, εκ των οποίων οι πρώτοι 6 αναφέρονται στις εργασίες κατασκευής, οι επόμενοι 3 μήνες στην δοκιμαστική λειτουργία και οι τελευταίοι 9 μήνες στην κανονική λειτουργία των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων (Ε.Ε.Λ.).
Το έργο αφορά στη σύνταξη της μελέτης εφαρμογής του έργου και στην κατασκευή των (Ε.Ε.Λ.) για τους οικισμούς Κοπανακίου, Αγ. Δημητρίου, Ριζοχωρίου και Γλυκοριζίου.
Θα παραδοθούν σε πλήρη λειτουργία οι εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) δυναμικότητας σχεδιασμού για Ισοδύναμο Πληθυσμό (Ι.Π.) 2.750 ατόμων και υπολογιζόμενο συνολικό μέσο ημερήσιο υδραυλικό φορτίο 462m3/ημ. αστικών λυμάτων (Κοπανάκι) και βοθρολυμάτων (λοιποί οικισμοί).
Με την προτεινόμενη πράξη θα κατασκευαστούν οι απαραίτητες υποδομές του βιολογικού καθαρισμού στην περιοχή της Δ.Ε. Αετού, στο πλαίσιο των υποχρεώσεων που απορρέουν από την εφαρμογή της οδηγίας 91/271 της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιπλέον θα προστατευτεί η ευρύτερη περιοχή και η δημόσια υγεία από τα ανεπεξέργαστα λύματα και θα αναβαθμιστεί η ποιότητα του τοπικού οικοσυστήματος με θετικές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής και στον τουρισμό.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη