google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Υποτονικό το κλίμα στην αγορά πριν τις εκπτώσεις

Υποτονικό το κλίμα στην αγορά πριν τις εκπτώσεις

Ο πληθυσμός στην Τριφυλία μπορεί να έχει αυξηθεί κατά τι, από τους επισκέπτες – παραθεριστές, ωστόσο η κίνηση στην αγορά παραμένει υποτονική και οι επαγγελματίες προσδοκούν στις εκπτώσεις που ξεκινούν την επόμενη Δευτέρα, 16 Ιουλίου.
Πάντως, και αυτή την περίοδο τα εμπορικά καταστήματα έχουν δελεαστικές προσφορές στα είδη και προϊόντα τους, με άκρως ελκυστικές τιμές, ενώ, βεβαίως, όλο και κάποιο «σκόντο» γίνεται στην τελική τιμή, αφού η αγοραστική ικανότητα και δυνατότητα του κόσμου έχει μειωθεί αισθητά, μετά τα μέτρα λιτότητας και τα χαράτσια.
Την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου η κατάσταση στην αγορά ήταν απογοητευτική. Ελάχιστος κόσμος κυκλοφορούσε και ακόμη λιγότεροι έμπαιναν στα καταστήματα να ρωτήσουν για κάποιο προϊόν. Εκείνοι, δε, που κυκλοφορούσαν, μόνο κοιτούσαν τις βιτρίνες και προχωρούσαν!
Μια σχετική κίνηση είχαν τα καταστήματα με είδη θαλάσσης και αλιείας, αλλά συγκριτικά με προηγούμενες χρονιές εκτιμάται μειωμένη πάνω από 60%. Εμείς μιλήσαμε με τους προέδρους των Εμπορικών Συλλόγων Φιλιατρών, Γαργαλιάνων και Κυπαρισσίας για την έως τώρα κίνηση και τις εκπτώσεις, και παρουσιάζουμε τι είπαν στο «Θ»:
Νίκος Φάμπας, πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών: «Κίνηση δεν υπάρχει. Δεν έχει χρήματα ο κόσμος και τη βγάζει, δεν τη βγάζει το καλοκαίρι με όλα τα μέτρα, τα χαράτσια και τα ραβασάκια που του στέλνουν (σ.σ. οι πολιτικοί – κυβερνώντες). Ο κόσμος κοιτάζει τα απαραίτητα και για εκείνα, αν έχει, αν του μένει κάτι. Εμείς στα καταστήματα πάντα έχουμε προσφορές και εκπτώσεις. Και μάλιστα, κάνουμε έκπτωση στην έκπτωση με το παζάρι, αφού καταλαβαίνουμε και το ζούμε κι εμείς, πως δεν υπάρχει χρήμα. Οι εκπτώσεις ξεκινούν την περίοδο που έρχονται τα χαρτιά για τα εκκαθαριστικά και όλοι είμαστε με τα υπογλώσσια! Ποιες εκπτώσεις να κοιτάξει ο κόσμος και τι αγορές να κάνει, όταν έχει να πληρώσει το ένα, να πληρώσει το άλλο, να δώσει αποδώ, να δώσει αποκεί. Ούτε που κοιτάζουν τις βιτρίνες. Έχουν άλλες προτεραιότητες, άλλες υποχρεώσεις και ανάγκες να ικανοποιήσουν.
Όλοι αναμένουμε τις εκπτώσεις, αλλά δεν περιμένουμε και τίποτα, αφού δεν έχει λεφτά ο κόσμος».
Φώτης Παναγιωτόπουλος, πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Γαργαλιάνων: «Σε μια εποχή που τα καταστήματα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης και δέκα μέρες πριν από την επίσημη έναρξη των εκπτώσεων, αρκετοί έμποροι στους Γαργαλιάνους έχουν ξεκινήσει δεκαήμερο προσφορών, προκειμένου να τονώσουν την εμπορική κίνηση και τα έσοδα των επιχειρήσεών τους. Τα ποσοστά των εκπτώσεων από τις 16 Ιουλίου έως και τις 30 Αυγούστου αναμένουμε να κυμανθούν από 30% και σε ορισμένες περιπτώσεις να ξεπεράσουν το 50%. Οι επιχειρηματίες της πόλης μας ελπίζουν ότι οι προσφορές και οι επερχόμενες εκπτώσεις θα βοηθήσουν τους καταναλωτές να ψωνίσουν σε πολύ συμφέρουσες τιμές και να προτιμήσουν τα καταστήματα της πόλης μας, ώστε να τονωθεί η εμπορική δραστηριότητά τους, με σκοπό να καταφέρουν να επιβιώσουν σε αυτή τη δύσκολη οικονομική κατάσταση. Ευχόμαστε σε όλους καλό καλοκαίρι!».

Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας: «Η κίνηση είναι ακόμη υποτονική, παρά το γεγονός ότι όλα τα μαγαζιά, καθένα στο είδος του, έχουν προσφορές πολύ καλές και παρά το ότι ο πληθυσμός έχει αυξηθεί λόγω των παραθεριστών που έχουν ήδη έρθει στην περιοχή μας. Ο κόσμος δεν μπαίνει στην αγορά, δειλά δειλά κινείται και μόνο για τα απαραίτητα, κυρίως της διατροφής του. Εκπτώσεις κάνουμε πάντα. Και με τα δεκαήμερα των προσφορών και με καλύτερες τιμές τις άλλες μέρες, για να εξυπηρετούμε τον κόσμο, που τα οικονομικά του έχουν στενέψει πολύ.
Ευελπιστούμε με τις εκπτώσεις μήπως και κινηθεί κάπως η αγορά. Θα κινηθούν, δε, πάνω από 30 με 40%...».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη