google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Καθυστερούν οι διορθώσεις αποζημιώσεων για το Φιλιατρινό φράγμα

Καθυστερούν οι διορθώσεις αποζημιώσεων για το Φιλιατρινό φράγμα

Για κάποιους ιδιοκτήτες εκκρεμούν διορθώσεις στο Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας, προκειμένου να εγκριθούν οι απαλλοτριώσεις των κτημάτων τους από το έργο κατασκευής του Φιλιατρινού φράγματος.
Αυτό διευκρίνισε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς
, με αφορμή την προχθεσινή κινητοποίηση των ιδιοκτητών και τον αποκλεισμό του χώρου που γίνονται οι εργασίες.
Μετά από ενημέρωση που είχε από το γ.γ. του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Κανελλόπουλο, ο κ. Αλευράς είπε ότι «για 30 περίπου ιδιοκτήτες έχει ξεκαθαρίσει και έχει τελεσιδικήσει η υπόθεση των απαλλοτριώσεων και θα πληρωθούν το επόμενο διάστημα. Υπάρχουν εγγεγραμμένες πιστώσεις στο υπουργείο και δεν υπάρχει κίνδυνος να μην αποζημιωθούν».
Εξήγησε, όμως, ότι «για ορισμένους ιδιοκτήτες χρειάζεται να ξεκαθαρίσουν ζητήματα - λάθη ιδιοκτησιών, για τα οποία δεν ευθύνονται οι ίδιοι. Πρέπει να ζητηθεί τακτική δικάσιμος στο Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας για να γίνουν οι διορθώσεις». Και απηύθυνε έκκληση στο δικαστήριο να οριστεί δικάσιμος το συντομότερο δυνατό.
Παρατήρησε ότι οι ιδιοκτήτες - παραγωγοί έχουν δίκιο κι ενημέρωσε πως για το λόγο αυτό βρέθηκε χθες στην περιοχή των Χριστιάνων ο υπεύθυνος της Περιφέρειας Πελοποννήσου - διευθυντής Τεχνικών Εργων Γιώργος Κωστόγιαννης, με σκοπό να τους εξηγήσει για το τι μέλλει γενέσθαι.
«Θεωρώ σημαντική την κατανόηση των κατοίκων των Χριστιάνων για την ολοκλήρωση του έργου», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης.
Υπενθύμισε ότι το Φιλιατρινό φράγμα θα ολοκληρωθεί στα μέσα του 2013 και πληροφόρησε πως τον Αύγουστο θα δημοπρατηθεί το δίκτυο άρδευσης από το φράγμα, που δεν είχε ενσωματωθεί στην αρχική μελέτη. 'Eλευθερία'.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη