google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ο Δήμαρχος Τριφυλίας περιμένει ανάπτυξη και ανακούφιση από το Σαμαρά

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας περιμένει ανάπτυξη και ανακούφιση από το Σαμαρά

ΠΟΛΛΑ περιμένει από το νέο Πρωθυπουργό ο οποίος έχει Μεσσηνιακή καταγωγή, η τοπική αυτοδιοίκηση όπως εξομολογείται ο Δήμαρχος Τριφυλίας ελπίζοντας ότι η νέα Κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει τις παθογένειες του Καλλικραάτη αλλά κυρίως θα δώσει το πρόσταγμα για αλλαγή πλεύσης στους ΟΤΑ.
Πιο αναλυτικά ο Δήμαρχος κ. Κώστας Κόλλιας, υποστήριξε ότι : «Οφείλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για δύο συγκεκριμένους λόγους. Πρώτον, όπως είχα πει και πριν από τις εκλογές, το διακύβευμα ήταν να σταματήσει η ακυβερνησία. Αισθάνομαι, λοιπόν, ικανοποίηση, γιατί αυτή η κυβέρνηση συγκροτήθηκε και, μάλιστα, σε τρικομματική βάση. Έτσι, θα μπορεί να εκφράσει πλατύτερες προσδοκίες του λαού και το αίτημά του, της επαναδιαπραγμάτευσης και απαγκίστρωσης, έστω σε βάθος χρόνου, από τους επαχθείς όρους του Μνημονίου, ώστε και η δανειακή σύμβαση να στηριχτεί, άνευ της οποίας δεν μπορεί να σταθεί όρθια η πατρίδα, αλλά και ο λαός να ανακουφιστεί από τα οξυμμένα οικονομικά προβλήματα.
Δεύτερος λόγος, και δεν είναι τοπικιστικό, είναι ότι ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης είναι Μεσσήνιος. Η Μεσσηνία επί χρόνια ολόκληρα εθεωρείτο ο Νότος του Νότου. Ακόμα και σήμερα έχει πολλά προβλήματα και η ανάπτυξη εξακολουθεί να είναι μέγα ζητούμενο. Βάσιμα, λοιπόν, κανείς μπορεί να προσβλέπει ότι ο πρωθυπουργός, όχι μόνο εκ καταγωγής, αλλά και ως βουλευτής Μεσσηνίας, θα έχει κάποια καλύτερη (όχι ευνοϊκότερη μεταχείριση) ματιά, προσεγγίζοντας ρεαλιστικά τα προβλήματα της Μεσσηνίας, τα οποία και ο ίδιος έχει βιώσει.
Η σύνθεση της κυβέρνησης φέρνει κάτι νέο. Η αξιολόγηση των στελεχών της Ν.Δ., στο βαθμό που γνωρίζω τα πρόσωπα, είναι πολύ θετική και ελπιδοφόρα, μπαίνουν με κέφι και δυναμική στην προσπάθεια. Βέβαια, δε γνωρίζω τα άλλα μη πολιτικά πρόσωπα, ωστόσο από την απήχηση που έχω διαπιστώσει ότι έχουν, δεν τους λείπει ούτε η σοβαρότητα ούτε η τεχνοκρατική γνώση και εμπειρία.
Η σταθερή γραμμή του Αντώνη Σαμαρά και η επιδίωξή του είναι η ανάπτυξη! Για τη Μεσσηνία και την Τριφυλία η ανάπτυξη είναι το μέγα ζητούμενο, όπως προείπα. Είναι τεράστια τα ανοιχτά ζητήματα, των οδικών αξόνων, του εσωτερικού δικτύου, του πρωτογενούς τομέα, για τον οποίο θα επαναφέρουμε το αίτημα για δημοπρατήριο, του τουρισμού και, βεβαίως, γενικότερα της ελάφρυνσης των οικονομικών βαρών των πολιτών» κατέληξε.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη