google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ο άνθρωπος φορέας δημιουργίας και Πολιτισμού στα εγκαίνια του Εικαστικού Εργαστηρίου

Ο άνθρωπος φορέας δημιουργίας και Πολιτισμού στα εγκαίνια του Εικαστικού Εργαστηρίου

 O ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ αγγίζει όλες τις ηλικίες στην Τριφυλία και επιβεβαιώθηκε με την μεγάλη παρουσία του κοινού καθώς εγκαινιάστηκαν τα τμήματα όπου στεγάζεται το εικαστικό εργαστήρι του Δήμου Τριφυλίας στο κέντρο της πόλης πάνω από την πλατεία της αγοράς.
Η κοινωφελής επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας παραμένει αρωγός στην προσπάθεια που αποτυπώνεται εδώ και λίγα χρόνια καθώς το εικαστικό εργαστήρι δουλεύει από το 1996 στην Κυπαρισσία και ήδη μεταφέρθηκε σε αυτόνομο κτίριο με εργαστήρια, γραφεία και εκθεσιακό χώρο και όπως μας εξήγησε η πρόεδρος της Κοινοφελούς επιχείρισης κ. Βιβή Παντελάκη αποτελεί μια όαση πολιτισμού με τμήματα ζωγραφικής, κεραμικής, γλυπτικής, ελαιουργίας, ψηφιδωτού και άλλων δραστηριοτήτων αναβαθμίζοντας την δημιουργία με εικαστικές δημιουργίες καταγράφοντας ομάδες πολιτιστικών δράσεων μέσα στο κοινωνικό ιστό της πόλης..
Το κοινό παρουσίασε έργα ζωγραφικής με περίτεχνο κάλλος, χαρακτική, κατασκευές με διάφορα υλικά, μάσκα ψηφιδωτό, αλλά και όμορφες πινελιές ελαιουργίας, ενώ όπως εξήγησε η κα Παντελάκη σήμερα το Εργαστήρι αγγίζει όλες τις ηλικίες από 4,5 ετών μέχρι 60 ετών υπονοώντας ότι η καλλιτεχνική έκφραση δεν έχει ηλικία, ενώ επέμεινε σε αύξηση των δράσεων του εικαστικού εργαστηρίου στις οποίες συγκαταλέγεται η δημιουργία εκθέσεων, διαλέξεων και επιμορφωτικών σεμιναρίων.
Ο καθηγητής κος Ζαχαρίου μας αποκάλυψε ότι υπάρχουν ταλέντα που ξεδιπλώνουν τον δημιουργικό τους οίστρο σε κάθε μορφή τέχνης ενώ οι μικροί μαθητές επέδειξαν δημιουργίες που βλέπουμε μόνο σε μεγάλα εργαστήρια εικαστικών τεχνών, πιστεύοντας ότι υπάρχει μέλλον και πρόοδος. Εξήγησε ότι ο άνθρωπος παραμένει φορέας και εκφραστής του πολιτισμού σε διαχρονική βάση.
Στη τελετή των εγκαινίων ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας εστίασε στην συνέχιση της προσπάθειας εκφράζοντας την άποψη ότι ο Δήμος δεν μπορεί να στερηθεί τον Πολιτισμό ενώ ο Αντιδήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Σαμπαζιώτης εξέφρασε την βεβαιότητα ότι το νέο Δ.Σ. της κοινωφελούς επιχείρισης θα ανταποκριθεί επάξια στον ρόλο του, καθώς ο δημιουργικός σκοπός της τέχνης είναι να δώσει παιδεία σε κάθε ηλικία και σε όλα τα κοινωνικά στρώματα. Στα εγκαίνια έδωσαν το παρών εκπρόσωποι φορέων αλλά μας εντυπωσίασε ότι ήταν άφαντοι συλλογικοί φορείς πολιτισμού ενώ παρών ήταν την ίδια στιγμή άνθρωποι φορέων αθλητισμού και συλλόγων κοινωνικής δράσης...

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη