google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Η ενημέρωση σώζει τόνισαν οι ειδικοί του ΚΕΛΠΝΟ

Η ενημέρωση σώζει τόνισαν οι ειδικοί του ΚΕΛΠΝΟ

Ο Δήμος Τριφυλίας σε συνεργασία με Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ διοργάνωσε με επιτυχία την  ημερίδα με θέμα: «Πρόληψη και Προστασία από την Ελονοσία» προκειμένου να ενημερωθούν οι κοινωνικοί και παραγωγικοί φορείς του Δήμου Τριφυλίας και του Δήμου Οιχαλίας που ήταν παρών όπως οι Δήμαρχοι κ. Κόλλιας και Μπάμης.
Σκοπός όλων μας όπως τονίστηκε από τους ειδικούς είναι πρέπει να είναι η θωράκιση και η διατήρηση του ήδη ασφαλούς υγειονομικού περιβάλλοντος της περιοχής μας. Οι εκπρόσωποι του ΚΕΛΠΝΟ μιλώντας στην εφημερίδα μας τόνισαν ότι η νόσος επιστρέφει στην Ελλάδα αλλά δεν υπάρχει κίνδυνος για τον πληθυσμό αποσαφηνίζοντας ότι "είναι γνωστό ότι το καλύτερο όλων αποτελεί η διαρκής ενημέρωση του πληθυσμού σε συνεργασία τόσο μέσα από την διεπαφή τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης και φορέων όπως είναι τα νοσοκομεία και οι φορείς υγείας αλλά και όσοι έρχονται από τον ιατρικό κόσμο σε πρώτη επαφή με την νόσο". Παράλληλα εξήγησαν τις θεραπευτικές μεθόδους που έχουν αναπτυχθεί παγκοσμίως ενώ σε ερώτησή μας αν το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών που εφαρμόζεται στην Μεσσηνία είναι κατάλληλο απάντησαν καταφατικά προσθέτοντας ότι "τέτοια προγράμματα πρέπει να εντατικοποιηθούν αλλά και να διενεργούνται κα΄θε χρόνο κινούμενα προς την σωστή κατεύθυνση".
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία κοινού και φορέων υγείας από το νοσηλευτικό ίδρυμα της περιοχής μας με την συνεργασία του Ιατρικού και Υγειονομικού προσωπικού του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη