google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Η ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΑΝΑΨΕ ΚΟΝΤΡΕΣ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Η ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΑΝΑΨΕ ΚΟΝΤΡΕΣ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΣΟΒΑΡΕΣ διαστάσεις πήρε στην 2η συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας το θέμα της αποποινικοποίησης των ναρκωτικών που ετέθη από την ελάσσονα μειοψηφία και με μπροστάρη τον καθηγητή Ζαχαρία Κανελλόπουλο. Το ψήφισμα ανέγνωσε στο Σώμα ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γιάννης Καλκαβούρας ενώ εκφράστηκαν με τοποθετήσεις τους το σύνολο των δημοτικών συμβούλων, για το καυτό ζήτημα ενώ θετικός εμφανίστηκε ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας επικυρώνοντας το ψήφισμα που τάσσεται ανεπιφύλακτα κατά την αποποινικοποίησης των ναρκωτικών ουσιών θεωρώντας ότι πρέπει να σταλεί στο αρμόδιο υπουργείο και την Κυβέρνηση.. Αρνητικός κάθετα ήταν ο Σαράντος Κουκούμης που μίλησε για νομοσχέδια με πρόχειρο τρόπο και για πολιτεία που αδυνατεί να δημιουργήσει θεραπευτικά προγράμματα μειώνοντας δαπάνες και πετώντας χρήστες στον δρόμο...
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Σωτηρόπουλος, έθεσε επιχείρημα βάση του οποίου διαφωνεί με το περιεχόμενο στο ψήφισμα, αναφέροντας επί λέξη ότι: «Πριν το θέσουμεε σε ψηφοφορία, θα ’πρεπε να είμαστε ενημερωμένοι για το νομοσχέδιο». Οι πτυχές του θέματος αναλύθηκαν αλλά το ζήτημα που προέκυψε ήταν ότι ο κ. Σωτηρόπουλος ήταν θετικός σε πολλά σημεία που πηγάζουν από το νομοσχέδιο εξηγώντας ότι επιστημονικά, τάσσεται "υπέρ της απελευθέρωσης ορισμένων ουσιών!».
Υποστήριξε ότι με βάση επιστημονικές μελέτες, σε Ευρωπαικές χώρες όπου εφαρμόστηκε το μέτρο έχει μειωθεί ο αριθμός των χρηστών, ενώ επέμεινε στην ενημέρωση και στη θεραπεία των χρηστών, αλλά και τις βαρύτατες ποινές που προβλέπονται για την εμπορία. .
Στην τοποθέτησή του ο Θεόδωρος Δεληγιάννης υπογράμμισε ότι : «Να φανταστεί κανείς την κατάπτωση της κοινωνίας μας, να βάζει ο καθένας πέντε γλάστρες στο μπαλκόνι, ωραία κοινωνία θα είμαστε. Ούτε μπορούμε να ξεχωρίσουμε τον έμπορα από το χρήστη».
Ο Ζαχαρίας Κανελλόπουλος που ανέπτυξε διεξοδικά το θέμα εξήγησε ότι : «Βεβαίως, συμφωνώ και με το ψήφισμα και βεβαίως θα ήθελα να ήταν και πιο καυστικό» καταγράφοντας την «στόχευση που έχουν στο επικάλυμμα του νομοσχεδίου, διότι δε μιλάνε για αποποινικοποίηση των ναρκωτικών, μιλάνε για νομιμοποίηση, δε μιλάνε για κάποιες ουσίες, τα ελαφρά ή τα σκληρά ναρκωτικά, μιλάνε για όλες τις ναρκωτικές ουσίες». Επιχειρηματολόγησε συμπεραίνοντας ότι: «Αυτή την εποχή που ο κόσμος έχει τεράστιο πρόβλημα οικονομικό, εργασιακό, ασφαλιστικό, κοινωνικό, βιοτικό, πετάνε και αυτό. Η στόχευση είναι ορατή. Υπάρχει στόχευση υπονόμευσης της ίδιας της κοινωνίας…».
Ο Θανάσης Πετρόπουλος, συμφώνησε με τον επικεφαλής της μειοψηφίας δικαιολογώντας ότι: «δε γνωρίζουμε όλες τις πτυχές στο Νομοσχέδιο, άρ δεν μπορούμε να έχουμε άποψη επί του συγκεκριμένου νομοσχεδίου. Ως σύμβουλος και ως Θανάσης Πετρόπουλος, αυτό που καταθέτω σήμερα στη συζήτηση που γίνεται είναι ότι, ακόμα και αν δεν έχω δει τις λεπτομέρειες του νομοσχεδίου, τάσσομαιμε όλη μου τη δύναμη υπέρ της αποποινικοποίησης! Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Βέβαια, επειδή δε με ψήφισαν για να έρχομαι και να λέω αν είμαι υπέρ ή κατά της αποποινικοποίησης, ορθότερο και δημοκρατικότερο θα ήταν να διεξάγουμε δημοψήφισμα!».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη