google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Δικάστηκε η αγωγή 44 συμβασιούχωνν ατά του Δήμου

Δικάστηκε η αγωγή 44 συμβασιούχωνν ατά του Δήμου

Δικάστηκε χθες σε δημόσια συνεδρίαση του Ειρηνοδικείου Κυπαρισσίας η εξ αναβολής αγωγή 44 μερικώς απασχολουμένων κατά του Δήμου Τριφυλίας, επειδή δεν τους έχουν καταβληθεί δεδουλευμένα δύο μηνών. Σημειώνουμε πως στις αρχές Δεκεμβρίου, οπότε επρόκειτο να δικαστεί η αγωγή, ο Δήμος Τριφυλίας είχε ζητήσει αναβολή, με τη δέσμευση πως μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων θα κατέβαλε τα δεδουλευμένα των συμβασιούχων, χωρίς ωστόσο να τηρήσει αυτή τη δέσμευση!
Με την αγωγή τους οι 44 μερικώς απασχολούμενοι, προσληφθέντες με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στους πρώην Δήμους Κυπαρισσίας, Γαργαλιάνων και Φιλιατρών και μετέπειτα, με την εφαρμογή του «Καλλικράτη», στο Δήμο Τριφυλίας, απαίτησαν τις αποδοχές δύο μηνών (από 1η Μαΐου μέχρι και 24 Ιουνίου 2011), τις αποζημιώσεις των ημερών αδείας, την αναλογία του επιδόματος αδείας καθώς και την αναλογία του Δώρου Χριστουγέννων που δικαιούνται και, μάλιστα, νομιμοτόκως.
Οι 44 μερικώς απασχολούμενοι παραστάθηκαν στο δικαστήριο με τον πληρεξούσιο δικηγόρο τους Τάσο Ορφανό, ο οποίος και αναφέρθηκε αναλυτικά στην υπόθεση, τεκμηριώνοντας με επιχειρήματα τις απαιτήσεις τους.
Όπως έχουμε ξαναγράψει, οι συγκεκριμένοι 44 μερικώς απασχολούμενοι, καθώς και άλλοι 47, απολύθηκαν πρόωρα και άδικα, πριν από τη συμπλήρωση 18 μηνών, παρά την παράταση που με ΚΥΑ δόθηκε, ενώ δεν έγινε επανασύναψη των συμβάσεών τους για το υπόλοιπο που απέμενε μέχρι τη συμπλήρωση των 18 μηνών, με πρόταση του δημάρχου και απόφαση που ελήφθη στο Δ.Σ. με τις ψήφους της συμπολίτευσης, και παρά την αντίδραση της αντιπολίτευσης.
Σαν να μην έφταναν αυτά, οι 91 συνολικά μερικώς απασχολούμενοι στο Δήμο Τριφυλίας είναι ακόμη και σήμερα απλήρωτοι για δύο μήνες, παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Εσωτερικών, από τις 22 Ιουλίου 2011, έχει επιχορηγήσει τους Δήμους από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) έτους 2011 με 13.144.860 ευρώ προς κάλυψη δαπανών μισθοδοσίας προσωπικού Μερικής Απασχόλησης και συγκεκριμένα το Δήμο Τριφυλίας με 58.529 ευρώ! kalamatanlog.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη