google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Συνεργασία Κόλλια- Αποστολόπουλου για απεμπλοκή έργων και προγραμματική σύμβαση

Συνεργασία Κόλλια- Αποστολόπουλου για απεμπλοκή έργων και προγραμματική σύμβαση

Τις βασικές προτεραιότητες έθεσε σε επίσημη επίσκεψή του στην Κυπαρισσία για τον Δήμο Τριφυλίας ο Αποκεντρωμένος Περιφερειάρχης κ. Αποστολόπουλος ο οποίος επικέντρωσε τις δράσεις  μέσω Προγραμματικής σύμβασης σε συγκεκριμένους τομείς αρμοδιοτήτων.
Πιο αναλυτικά έμφαση θα αποδοθεί 1ον στην μεταφορά σχολικών κτιρίων από το Κράτος στο Δήμο προς αξιοποίηση, 2ον την άμεση ίδρυση Λιμενικού Ταμείου με μεταβιβάσεις αρμοδιοτήτων εκ μέρους του για τις λιμενικές ζώνες Μαράθου και Πύλου, 3ον την υλοποίηση της σύμβασης με σκοπό την πάταξη της γραφειοκρατίας ώστε να καλυφθούν οι αδυναμίες παρελθόντων ετών και την υπογραφή Εκτελεστικής σύμβασης για αποπεράτωση υποθέσεων, 4ον την απεμπλοκή του Βιολογικού των Γαργαλιάνων ώστε να εναρμονιστεί με την νέα νομοθεσία και 5ον αξιοποίηση λιμανιού Μαράθου αλλά και την υλοποίηση θεμάτων που αφορούν το Γενικό Πολεοδομικό σχέδιο, το ΣΧΟΑΠ με πρόσκληση για επίσκεψη την ερχόμενη Δευτέρα ομάδας του Δήμου με τους επιστήμονες της αποκεντρωμένης περιφέρειας, ενώ είπε ότι καθυστέρησε να υλοποιηθεί αυτή η νέα συνεργασία.
Ο κ. Αποστολόπουλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι το ΕΣΠΑ θα διαχειριστούν οι περιφέρειες ενώ για το 'Θησέα' εξέφρασε την άποψη ότι θα προχωρήσει με περισσότερους πόρους που κατανέμονται φέτος θεωρώντας μονόδρομο την συνεργασία με τους Καλλικρατικούς Δήμους που εν ώρα κρίσης βιώνουν δύσκολο δρόμο.
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΜΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ
Ο Δήμαρχος κ. Κόλλιας μίλησε για απεμπλοκή έργων του Θησέα, την ωριμότητα μελετών του Δήμου ζητώντας να εφαρμοστεί τάχιστα η Προγραμματική και εκτελεστική σύμβαση εκφράζοντας την άποψη ότι η συνεργασία θα είναι ουσιαστική καθώς ο Δήμος αντιμετωπίζει ανυπέρβλητα προβλήματα. Επίσης ενημέρωσε τον κ. Αποστολόπουλο για την εμπλοκή έργων όπως εκείνο των ομβρίων υδάτων στην Κυπαρισσία αποκαλύπτοντας ότι οι εργολάβοι έχουν κατασχέσει από τον Δήμο ποσά που αγγίζουν τις 900.000 ευρώ χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες αποπεράτωσης των έργων επιμένοντας το συγκεκριμένο έργο να ενταχθεί στο Θησέα ώστε να αποπερατωθεί...Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις αδειοδοτήσεις γεωτρήσεων που παραμένουν στα συρτάρια υπηρεσιών περισσότερα από 3 χρόνια καθώς η περιοχή μας είναι κατεξοχήν αγροτική...
Προτάσεις για την απεμπλοκή για συγκεκρμένα έργα υδρεύσεων, εγγειοβελτικών και αντιδιαβρωτική προστασίας, δημοτικών δρόμων και προώθηση των ΟΠΑΑΧ στην ορεινή Τριφυλία έκαναν οι Αντιδήμαρχοι κ. Τσίγγανος, Ανδρινόπουλος, Μερκούρης και Φιλντίσης, ενώ ο Πρόεδρος του Δ.Σ. εστίασε στην προετοιμασία για ουσιαστικά έργα που περιμένουν καιρό οι δημότες μας πέρα από τις δεσμεύσεις, ενώ ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Κουκούμης θεώρησε θετικές τις τοπικές συνεργασίες αλλά διαφωνεί με την φιλοσοφία του Καλλικράτη ζητώντας μαζί με τις αρμοδιότητες να απαιτηθούν και οι απαιτούμενοι πόροι από πλευράς αποκεντρωμένης περιφέρειας στον Δήμο εκτιμώντας ότι η επιτάχυνση του ΕΣΠΑ θα βοηθήσει αρκετά τον Δήμο, ενώ υπογράμμισε ότι τα μεγάλα έργα εξυπηρετούν μόνο τους μεγάλους επιχειρηματίες και το μεγάλο κεφάλαιο. Στην σύσκεψη παρών ήταν ο Διευθυντής ΠΕ.ΧΩ. της αποκεντρωμένης περιφέρειας κ. Δημήτρης Παναγιωτόπουλος, ο Διευθυντής υδάτων κ. Λεονάρδος Τηνιακός και ο νομικός σύμβουλος Απόστολος Παπαδοπουλος.
Φωτογραφία από το http://www.kyparissianews.com

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη