google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Προσφυγή για το πρόστιμο Τατούλη και έργα μέσω ΕΣΠΑ στον Δήμο

Προσφυγή για το πρόστιμο Τατούλη και έργα μέσω ΕΣΠΑ στον Δήμο

ΠΡΟΣΦΥΓΗ κατά της απόφασης της Περιφέρειας Πελοποννήσου που επέβαλε πρόστιμο ύψους 40.000 ευρώ στο Δήμο Τριφυλίας για την χωματερή των Φιλιατρών αναμένεται να καταθέσει ο Δήμος σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου Τριφυλίας κ. Κόλλια στον kyparissiotis. Ο Δήμαρχος Τριφυλίας επανέλαβε ότι η συγκεκριμένη χωματερή δεν έχει προκαλέσει πρόβλημα δεδομένου ότι τηρούνται οι κανόνες ασφαλούς λειτουργίας της με αποτέλεσμα να αίρεται η ενδεχόμενη επικινδυνότητα του χώρου απόθεσης απορριμμάτων ενώ εκτίμησε ότι τέλη Φεβρουαρίου θα έχουμε συνολική αντιμετώπιση του θέματος που ταλανίζει την ευρύτερη περιοχή μας.
ΕΡΓΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ
Από την άλλη πλευρά είχαμε μια θετική εξέλιξη από την Περιφέρεια Πελοποννήσου καθώς υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου η έγκριση πίστωσης ύψους 30.000 ευρώ για το ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών. Το ποσό αφορά ανεξόφλητες υποχρεώσεις που θα καλυφθούν το επόμενο χρονικό διάστημα. Ωστόσο στο Περιφερειακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ εντάχθηκε με απόφαση του Περιφερειάρχη το δίκτυο ύδρευσης των Φιλιατρών με κόστος 755.00 ευρώ καθώς θα αντικατασταθεί το παλιό δίκτυο με καινούργιο το οποίο διέθετε αμιαντοσωλήνες. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Τεχνική υπηρεσία του Δήμου Τριφυλίας έχει ολοκληρώσει τη μελέτη για την ωριμότητα του έργου και η ένταξή του στο Περιφερειακό πρόγραμμα σημαίνει ότι μπορεί να δημοπρατηθεί άμεσα με επίβλεψη από την τεχνική υπηρεσία. Αμέσως μετά αναμένεται να προετοιμαστεί η διαδικασία για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στην περιοχή της Κυπαρισσίας.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη