google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Τιμήθηκαν οι φωτεινοί 3 Ιεράρχες με επίκαιρα μηνύματα

Τιμήθηκαν οι φωτεινοί 3 Ιεράρχες με επίκαιρα μηνύματα


ΜΙΑ εορταστική εκδήλωση πραγματοποίησαν οι εκπαιδευτικοί με το Γραφείο Παιδείας του Δήμου Τριφυλίας με αφορμή την τιμητική ημέρα για τους 3 Ιεράρχες με θεία λειτουργία, αρτοκλασία και ομιλία από τον Ιεροκήρυκα κ. Γεώργιο Μπίζα στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίυο Αθανασίου Κυπαρισσίας το βράδυ της Κυριακής.
Η θρησκευτική εκδήλωση ήταν άρτια οργανωμένη χοροστατούντος του Μητροπολίτη Τριφυλίας- Ολυμπίας κ .Χρυσοστόμου ο οποίος στο τέλος της λειτουργίας τόνισε ότι "οι εκπαιδευτικοί στην οικονομική δίνη της Ελληνικής πραγματικότητα οφείλουν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και είναι οι μόνοι που μπορούν να μας οδηγήσουν στην διέξοδο με το πότε και πως για να εξέλθει η κοινωνία από τα νέα οικονομικά δεδομένα που δημιουργούνται" υπονοώντας ότι η Παιδεία αποτελεί φωτεινό φάρο για όλους...Ο ομιλητής της εκδήλωσης αναφέρθηκε στη παράλληλη δράση των 3 Ιεραρχών με το άσβεστο φως της ελπίδας να κοσμεί το φωτεινό τους παράδειγμα αλλά και τα σύγχρονα μηνύματα των καιρών.
Tην εκδήλωση παρακολούθησαν ο πρώην Πρόεδρος της Β ΕΛΜΕ Καθηγητής και δημοτικός σύμβουλος κ. Ζαχαρίας Κανελλόπουλος, οΑντιδήμαρχος κ. Σαμπαζιώτης, εκπρόσωποι της εκπαίδευσης και του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και πλήθος κόσμου.
Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννης Μερκούρης παρουσία του Δημάρχου Τριφυλίας κ. Κόλλια, προέβη σε δήλωση τονίζοντας ότι "«Σαλπίσομεν εν σάλπιγγι ασμάτων, χορεύσομεν εόρτια και σκιρτήσομεν αγαλλόμενοι εν τη πανδήμω πανηγύρι των διδασκάλων ημών»
Τιμήσαμε τους «τρείς μεγίστους φωστήρας της τρισηλίου θεότητος», τα διδάγματα των οποίων είναι σήμερα πιο επίκαιρα από ποτέ. Εμείς οι εκπαιδευτικοί οφείλουμε να ενστερνιστούμε τα διδάγματα των μελιρρύτων ποταμών της σοφίας και να τα μεταλαμπαδεύσουμε στους μαθητές μας. Την πολυώδυνη κρίση, την οποία διερχόμεθα, μπορούμε να ξεπεράσουμε μόνο, εάν το σχολείο προετοιμάσει τους αυριανούς πολίτες και τους οπλίσει με αξίες και συμπεριφορές ζωής. Η χαρά της προσωπικής δημιουργίας, η σπουδή και η γνώση, η αξιολόγηση της ανθρώπινης ποιότητας είναι στοιχεία που το σχολείο μπορεί και οφείλει να καλλιεργήσει τους μαθητές. Θα ήθελα να απευθύνω θερμές ευχαριστίες στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, ο οποίος με την παρουσία λάμπρυνε την εκδήλωσή μας, στον ομιλητή πατέρα Γεώργιο Μπίζα, στην αρτοβιομηχανία-ζαχαροπλαστική Κανονιέρη για την προσφορά των άρτων και σε όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωσή μας."

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη