google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΟΙ ΔΙΑΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΓΟΝΙΩΝ- ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΕ ΗΜΕΡΙΑ ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΟΙ ΔΙΑΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΓΟΝΙΩΝ- ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΕ ΗΜΕΡΙΑ ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ 2ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ & ΤΟ 2Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία απόψε στο αμφιθέατρο πολλαπλών εκδηλώσεων της Κυπαρισσιας μια πρωτοποριακή ημερίδα με θέμα: Πρακτική για καλές σχέσεις με τα παιδιά – Διαχείριση κρίσεων στην οικογένεια με ομιλήτρια την κ. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΙΛΗ ( Παιδαγωγό Ειδικής Αγωγής / Ψυχολόγο) ενώ μετά την ανάπτυξη του θέματος από την ομιλήτρια πραγματοποιήθηκε συζήτηση, όπου οι παρευρισκόμενοι εξέθεσαν ερωτήματα με τον προβληματισμό τους και προέβησαν σε ανταλλαγή απόψεων.
Νωρίτερα σε δηλώσεις του ο Διευθυντής του σχολείου κ. Νίκος Τζώνης τόνισε ότι η ημερίδα είχε προγραμματιστεί εδώ και καιρό με σκοπό να αναλυθούν οι σχέσεις των γονιών με τα παιδιά με παροχή λύσεων για την επίλυση οικογενειακών προβλημάτων καθώς θεωρούμε ότι η διαρκής επικοινωνία αποτελεί πρώτιστο μέλημά για όλους, ενώ εξήγησε ότι ημερίδες με ανάλογο περιεχόμενο θα διοργανώνονται συχνά με σκοπό να πληροφορούνται οι γονείς για ανάλογα ζητήματα. Παράλληλα σε ερώτησή μας συμφώνησε ότι όλα στα χώρα μας αποτελούν θέμα Παιδείας αλλά και ενασχόλησης των γονιών συμβάλλοντας καθοριστικά στην διαμόρφωση της προσωπικότητας του παιδιού εντός και εκτός σχολικού περιβάλλοντος.
Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων κ. Έφη Παπαδοπούλου μίλησε για την συμβολή της εκπαιδευτικής κοινότητας σε ημερίδες με περιεχόμενο που αγγίζει τους γονείς ενώ σε ερώτηση για το σχολικό περιβάλλον θεώρησε ότι η υγιής σχέση παιδιών, δασκάλων και γονέων βοηθά στην επίλυση ζωτικών προβλημάτων. Η Ομιλήτρια κ. Φίλη ανέλυσε διεξοδικά τις πτυχές των ενδοοικογεειακών εκρήξεων με τς γενεσιουργές αιτίες τους και τον καθορισμό λύσεων. Ερωτήματα ωστόσο τέθηκαν από το κοινό για την παιδική παραβατικότητα εντός των σχολικών χώρων όπου εκφράστηκαν απόψεις όπως ότι τέτοιες καταστάσεις πρέπει να αντιμετωπίζονται στην γένεσή τους με σκοπό όχι την παραδειγματική τιμωρία αλλά και την κοινωνικοποίηση των μαθητών καθώς θα αποτελούν τους αυριανούς πολίτες. Μάλιστα με αφορμή περιστατικό παραβατικής συμπεριφοράς από ομάδα μαθητών τονίστηκε ότι παρότι αφορά μεμονωμένο περιστατικό η ουσία ειναι στην διαχείριση του προβλήματος..

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη