google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ανατρεπτικός αλλά Ελληνικός και ελεύθερος ο λόγος του Ηλία Τσιμπλή

Ανατρεπτικός αλλά Ελληνικός και ελεύθερος ο λόγος του Ηλία Τσιμπλή

ΤΟΝ άναρχο λόγο, που αποτελεί το πρόσφατο συγγραφικό έργο του Ηλία Τσιμπλή παρουσίασε σε μια κατάμεστη αίθουσα η 'Ενωση Ελλήνων Συγγραφέων και με την χορηγία του περιοδικού Flash, της εφημερίδας 'ΦΩΝΗ' και του τηλεοπτικό σταθμού BEST με τους ομιλητές να αναλύουν τον ανατρεπτικό λόγο του λόγιου που κατακλύζεται από χιλιάδες λέξεις και φράσεις για να αποτελέσει ένα ύμνο προς την Ελευθερία και την Ελλάδα.
Ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Θανάσης Παντές ανέλυσε εδάφια του έργου του με την συμπυκνωμένη αρτιότητα χειρισμού του ελληνικού λόγιου που διαθέτει ο συγγραφέας συμπεραίνοντας ότι "το βιβλίο προσκαλεί τον αναγνώστη να γίνει σκεπτόμενος πολίτη στην συγκυρία που βρισκόμαστε σήμερα και καθιστούν την επικαιρότητά του σημαντική και είναι αλήθεια ότι το πολιτισμικό στοιχείο που καθορίζει τον ίδιο τον άνθρωπο σημαίνει ότι χωρίς αυτό δεν υπάρχουμε και επομένως το βιβλίο που γράφτηκε σε άλλη χρονική στιγμή παραμένει διαχρονικά επίκαιρο".
Πρόλογο της εκδήλωσης έκαναν η κα Γ. Μπελογιάννη από τον Μορφωτικό Σύλλογο για την αμεσότητα και αλήθεια του συγγραφέα ενώ ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ .Κόλλιας μίλησε για την μεστότητα του λόγου του κ. Τσιμπλή σε μια ανάγκη υπέρβασης με μια ωδή προς την ελευθερία και αυτογνωσία με ένα χειμμαρρώδη λόγο και διαχρονική αξία' ενώ επέκτεινε την σκέψη του για την ουσία των γραπτών του. Αναφορές στο συγγραφέα για τις πτυχές του βιβλίου του με απαγγελίες αποσπασμάτων αλλά και την καταγραφή των κοινωνικών του ευαισθησιών έκαναν από το βήμα τόσο ο συγγραφέας Χρήστος Πλακονούρης από τα Φιλιατρά και ο Δημήτρης Ρεντίφης.
Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός της αισθητής απουσίας της μείζονας Αντιπολίτευσης του Δήμου από την οποία προέρχεται ο συγγραφέας που έχει διατελέσει στην αυτοδιοίκηση σε τοπικό και Νομαρχιακό επίπεδο, παρά μόνο είδαμε τον επικεφαλής της ελάσσονος κ. Κουκούμη και μας άφησε πολλά ερωτηματικά....

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη