google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Η πρώτη νίκη για το χαράτσι της ΔΕΗ

Η πρώτη νίκη για το χαράτσι της ΔΕΗ

Την Παρασκευή λαός είχε την πρώτη του νίκη εναντία στο χαράτσι της ΔΕΗ. Η κυβέρνηση δια του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών κ. Πλασκοβίτη πήρε πίσω τις απειλές της ότι θα κόψει το ρεύμα αν δεν πληρώσουν το χαράτσι. Αναγκάστηκε να πει ότι δεν θα κόβεται το ρεύμα σε κανέναν καταναλωτή που έχει πληρώσει την αξία του ηλεκτρικού ρεύματος και έχει αρνηθεί να πληρώσει το χαράτσι.
Η κυβέρνηση μετά την απάντηση του Επιτρόπου Ενέργειας κ. Έντιγκερ στην εύστοχη ερώτηση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή, ο οποίος είπε ουσιαστικά ότι αυτό το χαράτσι είναι και εκτός Ευρωπαϊκού νομικού πλαισίου και την παλλαϊκή κατακραυγή που εκφράστηκε με τον ενωμένο αγώνα των εργαζομένων και συνδικαλιστών της ΔΕΗ, των Δημάρχων, των αυτοδιοικητικών παρατάξεων, των Δικηγορικών Συλλόγων όλων των φορέων και των λαϊκών επιτροπών αναγκάστηκε ουσιαστικά να παραδεχθεί ότι μέχρι τώρα παρανομούσε.
Αυτή η πρώτη νίκη πρέπει να γίνει η αρχή για την ανατροπή των πολιτικών του μνημονίου, που οδηγούν τη χώρα και το λαό στη χρεοκοπία. Με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και με ενότητα και αγώνα μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Θανάσης Πετράκος

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη