google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΑΝΑΨΕ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΑΝΑΨΕ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΤΟ θέμα του χαρατσιού της ΔΕΗ μονοπώλησε το ενδιαφέρον στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας καθώς στην 25η συνεδρίαση το Σώμα πήρε θέση για το θέμα που ξεσήλωσε αντιδράσεις στη κοινωνία.
Ο Δήμαρχος στην εισήγησή του εξήγησε ότι το θέμα έχει 3 πτυχές. Την πολιτική του πτυχή με την επιβολή χαρατσιού που είναι κοινωνικά άδικη και ταυτόχρονα ηθικά ανήθικα και κοινωνικά ανάλγητη εφαρμόζοντας χαράτσι αδιακρίτως χωρίς ίχνος ευαισθησίας εκβιάζοντας τους πολίτες καταγγέλοντας ως ισπεδωτική την απόφαση της Κυβέρνησης για επιβολή του χαρατσιού, ενώ καταγγέλει ηθικά απαράδεκτο το γεγονός ότι συνδέεται με τη διακοπη του ρεύματος. Η δεύτερη πτυχή είναι η νομική έκφραση που πάσχει συνταγματικά και επομένως λόγω των νόμων που θεσπίστηκαν και ήδη έχουν τεθεί προσφυγές στο Συμβούλιο Επικρατείας , ενώ η ΠΕΔ πήρε ομόφωνη απόφαση να παρέμβει στο ΣτΕ ώστε να κριθεί αντισυνταγματική η επιβολή του. Η Τρίτη πτυχή είναι κοινωνική καθώς Δήμοι, ΚΕΔΕ, ΠΕΔ πρωτοστάτησαν με ενέργειες σε συλλογικό επίπεδο αλλά και προσφυγές νομικού επιπέδου που αφορούν τους πολίτες, ενώ για το θέμα της μη πληρωμής του τέλους ο κ. Κόλλιας τόνισε ότι υπάρχουν κωλύματα με το χρέος του χαρατσιού που ενδέχεται να βεβαιωθούν στην Εφορία. Τελικά πρότεινε να σταλούν όλες οι παρατηρήσεις στη Κυβέρνηση με 4 μεγάλα ΟΧΙ για τη οριζοντιοποίηση του μέτρου. Πρότεινε επίσης παραστάσεις στη ΔΕΗ μέχρι την έκδοση της απόφασης στις 2 Δεκεμβρίου αλλά και κοινωνικές δράσεις καθώς τα χρήματα οδεύουν σε ένα βαρέλι άπατο επιβάλλοντας ετσιθελικά ένα κεφαλικό φόρο σε όλους τους πολίτες.
ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΡΟΤΙΕΙΝΕ Ο ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣΟ κ. Πετρόπουλος είπε ότι το κοινωνικό αγαθό δεν μπορεί να στερηθεί σε κανέα πολίτη, ενώ χαρακτήρισε άδικο και αντισυνταγματικό το χαράτσι ερωτώντας τις ενέργειες που θα γίνουν καθώς ήρθε η ώρα της αντίστασης πέρα από ομόφωνα ψηφίσματα και απόψεις μιλώντας για ριζοσπαστικές κινητοποιήσεις στην πράξη. Είπε ότι οι δράσεις του Δ.Σ. μπορεί να είναι το εξώδικο στη ΔΕΗ, καταλήψεις σε δημόσια κτίρια, καταγραφή κοινωνικών κραυγαλέων περιπτώσεων αλλά και κινητοποιήσεις σε όλο το Δήμο οδηγώντας σε αγώνες τιμής ενώ ζήτησε από τους δημοτικούς συμβούλους να μην πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ δεχόμενοι ακόμα και να τους κόψουν το ρεύμα. Ο κ. Κουκούμης μίλησε για δυσβάσταχτο και ισοπεδωτικό χαράτσι με μια Κυβέρνηση που συνεχίζει με αντιλαικά μέτρα να μειώνει τα εισοδήματα των πολιτών που αδυνατούν όχι μόνο να πληρώσουν το φόρο αλλά και το ίδιο το ρεύμα τώρα το χειμώνα μιλώντας για δράση σε συλλογικό επίπεδο πέρα απο ευχολόγια και αποφάσεις. Πρότεινε την κατάργηση του χαρατσιού, διαβήματα στη ΔΕΗ, ομάδες πρωτοβουλίας με συλλογική αποδείξεων, επιφυλακή σε περιπτώσεις διακοπής ηλεκτροδότησης με νομική κάλυψη των δημοτών σε όλα τα επίπεδα. Ο κ. Κανελλόπουλος είπε ότι το τσουνάμι αντιδράσεων γιγαντώνεται οδηγώντας σε αγώνες απέναντι σε μια ανάλγητη πολιτική που έχει πολυεπίπεδες διαστάσεις ζητώντας επικαιροποίηση των συνθημάτων για ψωμί, παιδεία, ελευθερία που παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ καθώς το ζήτημα είναι καθαρά πολιτικό. Ο κ. Βασιλόπουλος επέκρινε τη Κυβέρνηση λέγοντας ότι πρώτα πρέπει να καταγγελθεί η ανηθικότητα του πολιτικού συστήματος προτρέποντας να μην πληρώσει κανείς.
Ο κ. Σαμπαζιώτης είπε ότι αυθόρμητα ο Ελληνικός λαός προσδιόρισε αυτό το χαρακτηρισμό όταν στην εποχή μας έρχονται θέματα με τις πρωταρχικές ιδέες της ελευθερίας και διακόπτει το μυαλό κάθε εχέφρονα ανθρώπου που δεκαετίες τώρα έκανε θυσίες χωρίς αποτέλεσμα, ενώ στη σημερινή κατάσταση μας έφεραν ατελέσφορες πολιτικές που οδηγούν σε αφαίμαξη των πολιτών προτείνοντας οι όποιες ενέργειες να είναι αποφασιστικές απέναντι στους πολίτες που θέλουν να μας βρουν συμπαραστάτες στο πρόβλημα αυτό.
Ο κ. Τσίγγανος εστίασε στη νομική εξέλιξη της υπόθεσης λέγοντας ότι συνήθως νομιμοποιεί το ΣΤΕ ανάλογες ενέργειες ενώ το κριτήριο πρέπει να είναι η κοινωνική διάσταση την οποία βιώνει η τοπική αυτοδιοίκηση που έχει άμεση επαφή με τους πολίτες. Η συνεδρίαση συνεχιζόταν μέχρι αργά το βράδυ. Φωτό από το www.kyparissianews.com

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη