google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ανακατανομή της ΣΑΤΑ για υποδομές στο Δ.Σ. Τριφυλίας

Ανακατανομή της ΣΑΤΑ για υποδομές στο Δ.Σ. Τριφυλίας

ΣΤΟ πρόσφατο Δ.Σ. Τριφυλίας τέθηκε επί τάπητος το θέμα για την Κατανομή β΄ δόσης ΣΑΤΑ έτους 2011 μετά τις διαμαρτυρίες τοπικών φορέων και χωριών.
Για το 2ο θέμα ο κ. Σαμπαζιώτης αναφέρθηκε διεξοδικά για τη β δόση ΣΑΤΑ εκφράζοντας την άποψη ότι ο Δήμος οφείλει να ιεραρχήσει τις ανάγκες του για αναπτυξιακά έργα με προμήθειες ασφαλτικών, φερτά υλικά και υλικά αποχέτευσης, ύδρευσης αλλά και ηλεκτρολογικό υλικό με τα συνεργεία του όπου το συνολικό πόσο ανέρχεται σε 200.000 ευρώ αναλύοντας την κατανομή των ποσών καθώς οι μελέτες έχουν ήδη δημοπρατηθεί. Η πρόταση έχει εγκριθεί από την εκτελεστική επιτροπή και τελικά πέρασε από το Σώμα κατά πλειοψηφία με τα υπόλοιπα λευκά.
ΠΑΡΆΛΛΗΛΑ στην συνεδρίαση το τρίτο θέμα που προκάλεσε ενδιαφέρον ήταν η Κατανομή χρηματικών υπολοίπων ΣΑΤΑ παλαιοτέρων ετών όλων των Δ.Ε. του Δήμου Τριφυλίας για συγκεκριμένα έργα που αφορούν την περιοχή μας. Για το θέμα αυτό ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Οικονομικών υποστήριξε ότι το συνολικό ποσόν αγγίζει τις 239.000 ευρώ και θα κατανεμηθεί κυρίως σε 3 κωδικούς έργων. Ο πρώτος είναι για τους αγωγούς ομβρίων της Κυπαρισσίας ώστε να πληρωθεί ο ανάδοχος του έργου για αρκετές εργασίες όπου ήδη οι 180.000 ευρώ έχουν δεσμευθεί στο Δήμο, καθώς και η ανάπλαση εισόδου του Κοπανακίου με ότι αυτό συνεπάγεται για την αποπεράτωση του έργου.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη