google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Μέτρα για την δωρεάν διανομή τροφίμων ζητά ο Σύλλογος Πολυτέκνων Τριφυλίας

Μέτρα για την δωρεάν διανομή τροφίμων ζητά ο Σύλλογος Πολυτέκνων Τριφυλίας

Την ανάγκη να αλλάξει ο τρόπος της δωρεάν διανομής τροφίμων στους πολύτεκνους εκφράζει με επιστολή του ο Σύλλογος Πολυτέκνων Τριφυλίας πρός την Δ/νση Γεωργικής Ανάπτυξης Τριφυλίας και με κοινοποίηση στο αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Ζητά να εξαιρεθούν οι πολύτεκνοι απο το μέτρο των εισοδηματικών κριτηρίων αναδεικνύοντας την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο. Μεταξύ των άλλων και όπως διατυπώνεται στο έγγραφο, "οι πολύτεκνες οικογένειες δεν ζητούν ελεημοσύνη. Ζητούν έμπρακτα την αναγνώριση της προσφοράς τους στο κοινωνικό σύνολο. Η απουσία πολύτεκνων οικογενειών θα οξύνει ακόμα περισσότερο το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, ένα πρόβλημα που θα ΄πρέπε οι πολιτικές των εκάστοτε κυβερνήσεων να το έχουν στην προμετωπίδα των προγραμμάτων τους για πολλούς και ευνόητους λόγους.
Με τις σκέψεις αυτές, θα θέλαμε να επανεξετάσετε την θέσπιση των εισοδηματικών κριτηρίων για την συμμετοχή των πολυτέκνων στο πρόγραμμα της δωρεάν διανομής τροφίμων.
"
O Πρόεδρος των Πολυτέκνων επισημαίνει στο έγγραφό του ότι "Λαμβάνοντας υπ΄όψη:
1. Το γεγονός ότι όπως προβλέπεται από το με αρ.φυλ. 660 τεύχος Β.20/Απρ/2011 ΚΥΑ22830 δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού.
2. Τον ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ (ΕΕ) αριθ. 562/2011 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 10ης Ιουνίου 2011 της Ευρ. Ένωσης σχετικά με την έγκριση σχεδίου κατανομής, στα κράτη μέλη, των πόρων που θα καταλογιστούν στο οικονομικό έτος 2012 για τη χορήγηση τροφίμων από τα αποθέματα παρέμβασης στους απόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σχετικά με παρέκκλιση από ορισμένες διατάξεις του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 807/2010.
3. Την οικονομική κατάσταση του Ελληνικού λαού και ειδικότερα των πολυτέκνων γενικώς οικογενειών.
Θέλουμε να σας εκφράσουμε τις απόψεις μας.
Η μείωση των εισοδημάτων των πολυτέκνων οικογενειών λόγω της ασκούμενης φορολογικής πολιτικής τα τελευταία χρόνια τις έχει οδηγήσει σε απόγνωση. Την κατ΄ επίφαση δωρεάν παιδεία οι πολύτεκνες οικογένειες την πληρώνουν πολύ ακριβά. Το ίδιο και την διατροφή και την διαβίωση και την υγεία. Η συνταγματική επιταγή όπως ορίζεται στο άρθρο 21 του συντάγματος για την προστασία της πολύτεκνης οικογένειας, έχει καταστρατηγηθεί. Όλα αυτά αποτρέπουν τους νέους να δημιουργήσουν οικογένεια, πολύ δε περισσότερο, πολύτεκνη οικογένεια.
Τα τελευταία χρόνια η πολιτεία – πέραν των άλλων αδικιών - έχει θεσπίσει και τα εισοδηματικά κριτήρια για να συμμετέχουν οι πολύτεκνες οικογένειες στη δωρεάν διανομή τροφίμων. Αυτό αποτελεί προσβολή στην οικογένεια. Στον πατέρα και την μητέρα. Στους γονείς που πασχίζουν με τον ιδρώτα του μόχθου να μεγαλώσουν και να αναθρέψουν σωστά τα παιδιά τους. Να τους δώσουν τα απαραίτητα εκείνα εφόδια που θα τα οδηγήσουν, αυριανούς πολίτες, στην κοινωνία. Αποτελεί ύβρη στην ίδια την κοινωνία και την πολιτεία που αντί να προτρέπει, αποτρέπει με την ακολουθούμενη πολιτική πρακτική."

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη