google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Η Βιωσιμότητα του Δήμου είναι εξασφαλισμένη είπε ο Κόλλιας στο Δ.Σ. Τριφυλίας

Η Βιωσιμότητα του Δήμου είναι εξασφαλισμένη είπε ο Κόλλιας στο Δ.Σ. Τριφυλίας

ΕΚΤΟΣ ημερήσιας διάταξης αναγνώστηκε το ψήφισμα του ΤΕΕ Πελοποννήσου για την εργασιακή εφεδρεία που θεωρεί ότι αποδυναμώνεται το Δημόσιο και διαλύονται οι υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας που αφορούν τον εθνικό πλούτο της χώρας, θεωρώντας ότι είναι απαράδεκτη η απόλυση υπαλλήλων σε εποχές κρίσης οδηγώντας σε απουσία φύλαξης των πολιτιστικών χώρων και μνημείων. Ο Δήμαρχος είπε ότι ο Δήμος έχει εκφράσει την αντιδρασή του για το μέτρο της εφεδρείας καθώς είναι εξοντωτικό και απαράδκετο για τους δημότες αλλά και ζημιογόνο για τους μεσαίους Δήμους καθώς οι κενές θέσεις καταργούνται με αποτέλεσμα να υπάρξει έλλειμα εξειδικευμένου προσωπικού στο Δήμο ενόψει των νέων υπηρεσιών που προστίθεται στους Καλλικρατικούς Δήμους. Για θέματα του Δήμου τόνισε ότι προχωρά ο εσωτερικός Κανονισμός λειτουργίας του Δήμου, ενώ επανέλαβε ότι ο Δήμος είναι υπερχρεωμένος και δεν θα διακινδινεύσει την ομαλή λειτουργία του, ενώ μίλησε για την συνεδρίαση της Π.Ε.Δ. Πελοποννήσου σχετικά με τις πρόσφατες αποφάσεις του.
Η ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ
Ο κ. Πετρόπουλος αναφέρθηκε στο έγγραφο των εργαζομένων του Δήμου που θεωρεί ότι αποτελούν την κινητήρια δύναμη για την πορεία του Δήμου ενώ ζήτησε δέσμευση για τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του Δήμου ενώ για τις διαπιστώσεις των εργαζομένων για τα οικονομικά του, είπε ότι υπάρχει μνεία μιας πλημμελούς λειτουργίας του Δήμου σε ότι αφορά τη συλλογή κρίσιμων δημοτικών πόρων μέσα από συγκεκριμένες αποφάσεις εξαιτίας μη οργάνωσης των υπηρεσιών οπότε διαφεύγουν έσοδα ζητώντας εξηγήσεις. Επίσης οι εργαζόμενοι εκθέτουν τον προβληματισμό τους για τη βιωσιμότητα του μεγάλου Δήμου με το παρών σχήμα ή θα οδηγηθούμε σε ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του Δήμου, λέγοντας ότι η αντιπολίτευση είναι αντίθετη σε ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του στο μέλλον απαιτώντας ενέργειες στο τομέα αυτό.
Ο κ. Κουκούμης πήρε θέση λέγοντας ότι τα έσδοα μειώνονται από παντού και φοβάται ότι ο Δήμος δεν θα μπορει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε επιτήρηση. Ο κ. Κόλλιας απάντησε ότι η πρωτοβουλία για το κανονισμό και το σύλλογο εργαζομένων υπήρξε προτροπή του ιδίου δεδομένου ότι δεκαετίες τώρα ασχολήθηκε με το συνδικαλισμό γνωρίζοντας τη πραγματική εικόνα, λέγοντας ότι με εποχικούς υπαλλήλους δεν λύνεται το πρόβλημα. Μάλιστα οι εργαζόμενοι πρότειναν τη θέσπιση 126 θέσεων επιστημονικού προσωπικού αλλά οι περικοπές από το Κράτος δεν μπορούν να υλοποιήσουν κανένα πρόγραμμα ενώ δεν συμμερίζεται θέματα έλλειψης οργάνωσης υπηρεσιών του Δήμου απαντώντας ότι ο Δήμος προέβη σε αποκεντρωμένες υπηρεσίες για την ισομερή λειτουργία του.
Για το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησεων μετά τις δηλώσεις του κ. Κουκουλόπουλου που αναπτύσσεται ως ιδέα και θα εξέφρασε την άποψη ότι θα αντιδράσει αν υπάρξει ενδεχόμενο είσπραξης εσόδων από ιδιωτικές εταιρείες ή του εισπρακτικού μηχανισμού ενώ για τα αντικοινωνικά μέτρα της Κυβέρνησης κατέληξε λέγοντας ότι τίθενται στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη