google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Κραυγή αγωνίας για το Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων από τον Δήμο

Κραυγή αγωνίας για το Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων από τον Δήμο

ΘΕΣΗ στο θέμα που έχει προκύψει με το Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων κατέθεσε ο Δήμαρχος Τριφυλίας με αφορμή τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και την κραυγή αγωνίας του συντονιστή του Κέντρου τους τελευταίους μήνες στην ευρύτερη περιοχή.
Πιο αναλυτικά ο κ. Κόλλιας διεμήνυσε προς κάθε κατεύθυνση ότι "δεν μπορούν στην Προκρούστη της Κυβέρνησης να τίθενται αγαθά της υγείας και Παιδείας τα οποία είναι στοιχειώδη και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι για εμάς προτεραιότητα αποτελεί η παροχή πρωτοβάθμιας υγειονομικής φροντίδας ώστε να υπάρχει επάρκεια λειτουργίας στα Κέντρα Υγείας Φιλιατρών και Γαργαλιάνων" εξηγώντας ότι λυπάται μετά τις δηλώσεις του συντονιστή του κέντρου υγείας που έχει πλέον αφυδατωθεί από ιατρικό προσωπικό καθώς εκτός από τον κ. Κατσίβελα υπηρετεί μία μόνο γιατρός που δεν μπορεί να καλύψει τις στοιχειώδεις ανάγκες της περιοχής.
Παράλληλα υπογράμμισε ότι οι ανάγκες του Κέντρου υγείας αυξάνονται το καλοκαίρι καθώς ο πληθυσμός πολλαπλασιάζεται ενώ τάσσεται κατά των ανεξήγητων μετακινήσεων νοσηλευτικού προσωπικού στις υγειονομικές περιφέρειες δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στις οικογένειες των υπηρετούντων. Καταληκτικά ο Δήμαρχος Τριφυλίας αφού εκθιάζει τις ελλείψεις ζητά από το Διοικητή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας αλλά και τον Διευθυντή της 6ης Δ.Υ.ΠΕ να εξασφαλίσουν την βιώσιμη λειτουργία του κέντρου ώστε να μην κινδυνεύσει το μέλλον τους από έλλειψη προσωπικού.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη