google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Κατάμεστη η πλατεία για το 8ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών

Κατάμεστη η πλατεία για το 8ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών

ΚΑΤΑΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΘΗΚΕ από την κατάμεστη κεντρική πλατεία Κυπαρισσίας η βραδιά αφιερωμένη στο Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών που διεξήχθη για 8η συνεχή χρονιά απο το Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο της πόλης με την αρωγή του Δήμου Τριφυλίας καθώς η είσοδος των χορευτικών συγκροτημάτων ήταν εντυπωσιακή εκκινώντας απο το Δημοτικό μέγαρο μέχρι την κεντρική πλατεία της πόλης.
Στην συγκινητική βραδιά τον απαραίτητο χαιρετισμό έκανε η κα Μπελογιάννη Γεωργια εκ μέρους του ΜΕΣΚ μιλώντας για την πολυπολιτισμικότητα των λαών της Ευρώπης και Βαλκανικής μέσα από την παράδοση ενώνοντας τις φωνές όλων για ειρήνη και συνεργασία. Ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κόλλιας εξήρε την διορατικότητα των διοργανωτών μιλώντας για τους θεμέλιους λίθους των πανανθρώπινων αξιών που αποτελούν οι χοροί με την μουσική και ο Πολιτισμός εξηγώντας ότι η Τριφυλία θα αγκαλιάζει ανάλογες προσπάθειες που ενώνουν τους λαούς και αποτελούν μια αμφίδρομη επικοινωνία σχέσεων σε πολιτισμικό επίπεδο.

Στο ίδιο μήκος κύματος στάθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Αλευράς ο οποίος αποκάλυψε ότι απο την περιοχή Αγχιάλου κατάγεται η σύζυγος του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου ο οποίος έστειλε χαιρετισμούς για την αρτιότητα της εκδήλωσης. Η ατμόσφιαρα ηταν ενωτική αφού αμέσως μετά παρουσιάστηκαν όλα τα συγκροτήματα.
Στο φεστιβάλ πήραν μέρος φέτος, εκτός από τον ΜΕΣΚ, οι Σύλλογοι, Σλοβακίας «Karpaty», Ρωσίας – Σιβηρίας «Druzhba» και Ρουμανίας «Some Sul Apahida», οι Πολιτιστικοί Ομιλοι Κύπρου «Κοφινού» και «Αθανασία» και ο Σύλλογος Εν Θεσσαλία Οξυοτών Νέας Αγχιάλου «Η Οξυά» ενώ η έκπληξη της βραδιάς ήταν το Πολιτιστικό τμήμα της Ζαχάρως Ηλείας που ήρθε για τον σκοπό αυτό, ενώ η εξέδρα πήρε φωτιά από το σμίλεμα των παραδοσιακών αξιών που ερμήνευσαν οι εκπρόσωποι των Συλλόγων. Ιδιαίτερα χειροκροτήθηκε το χορευτικό τμήμα της Κύπρου λόγω της παρουσίας του καθώς η περιοχή που κατάγεται το τμήμα γειτονεύει με κατεχόμενα εδάφη.
Οι χοροί κράτησαν μέχρι τις πρωινές ώρες ενώ αξίζει να τονιστεί ότι στην εκδήλωση έδωσαν το παρών ο Περιφερειακός σύμβουλος κ. Γιώργος Μπακούρος, ο Αντιδήμαρχος Κυπαρισσίας κ. Γιώργος Σαμπαζιώτης που από την πρώτη στιγμή στήριξε το εγχείρημα αλλά και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη