google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Διευρυμένη Επιτροπή Συμπαράστασης του Νοσοκομείου στην Αθήνα

Διευρυμένη Επιτροπή Συμπαράστασης του Νοσοκομείου στην Αθήνα

ΝΕΑ διευρυμένη συνεδρίαση για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας του Δ.Σ. Τριφυλίας παρουσία της Επιτροπής Διαβούλευσης διεξήχθη στο αμφιθέατρο Πολλαπλών χρήσεων όπου αποφασίστηκε η Επιτροπή Συμπαράστασης και στήριξης να συμπεριλάβει κοινωνικούς φορείς όπως οι Εμπορικοί Σύλλογοι της Τριφυλίας, η Ενωση Ξενοδόχων και οι Αγροτικοί Σύλλογοι με σκοπό να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους στην Αθήνα ως τη ψήφιση του Νομοσχεδίου.
Ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κόλλιας τάχθηκε υπέρ του αυτοδιοιήκητου του Ιδρύματος ενώ διεμήνυσε ότι θα επιχειρηθεί συνάντηση με τον Υπουργό και τον Αρχηγό της Ν.Δ. κ. Σαμαρά για το θέμα αλλά και με τα κόμματα, ενώ χαρακτήρισε ως προχήματα εν αμαρττίαις τα όσα συζήτησε με τον Γ.Γ. του υπουργείου κ. Πολύζο με τον οποίο είχε φραστική αντιπαράθεση στο περιθώριο σύσκεψης για το θέμα πρόσφατα. Μίλησε για αφύπνιση και ότι δεν έχουμε πεισθεί "ενώ είμαστε σε επιφυλακή ως την ψήφιση του Ν.Σ κινητοποιώντας όλες τις δυνάμεις που διαθέτουμε" ενώ το Ψήφισμα που εκδόθηκε ήταν ομόφωνο για τη σωτηρία του Ιδρύματος.
Ο εκπρόσωπος των ιατρών κ. Γ. Κωνσταντόπουλος μίλησε για ατράνταχτα επιχειρήματα διατήρησης χωρίς τοπικιστικές κορώνες ενώ ο Διευθυντής της Χειρουργικής κλινικής κ. Καλοφωλιάς έθεσε στοιχεία για πληρότητα κλινικών που κυμαίνεται στο 38% θεωρώτνας ότι 'όλοι είμαστε συνυπεύθυνοι για το μέλλον του ιδρύματος καθώς η αφαίμαξη που θα επιειχηρηθεί θα είναι σταδιακή όταν νύχτα περνούν τα νομοσχέδια και για αυτό είμαστε σε εγρήγορση".
Τοποθετήσεις έκαναν οι ιατροί κ. Σαμαρτζής διερωτώμενος αν το ΕΚΑΒ παρακάμπετει τα Κέντρα Υγείας λέγοντας ότι η κόκκινη γραμμή τίθεται απο τους πολίτες ενώ ο αγροτικός γιατρός κ. Νουνυόπουλος απο το Δώριο διάβασε θέσεις του ΠΑΜΕ Υγείας για αποδυνάμωση με περικοπές στις δομε΄ς υγηείας πάνω απο 350 εκ. ευρώ ετησίως και πολλά εκ. ευρώ στο κρατικό προυπολογισμό..
ΔΡΑΚΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΕΝΩΣΑΝ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΟΥΣ...
Ο επικεκεφαλής της μειοψηφίας στο Περιφερειακό συμβούλιο κ. Δράκος ένωσε τη φωνή του για τη διατήρηση του νοσοκομείου που συμβάλλει στην ανάπτυξη της Δυτικής Πελοπόννήσου θέτονας κόκκινη γραμμή στην μη παραχώρηση της Διοίκησης που θα σημάνει αυτόματα παράρτημα άλλων δομών υγείας, μιλώντας και για την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού συμβουλίου στη Τρίπολη αφήνοντας αιχμές για το περίφημο μνημόνιο...
Ο πρώην Δήμαρχος Παν. Τσάκος θεωρεί ότι η αγανάκτηση έφτασε στο απροχώρητο για ένα ιδρυμα που εξυπηρετεί 2 πρώην επαρχίες εκτιμώντας ότι χρόνια τώρα η Τριφυλία βάλλεται ενώ η συνδιοίκηση είπε ότι αυτόματα σημαίνει κατάργηση. Ο πρωην Δήμαρχος Ηλ. Τσίγγανος αποκάλυψε ότι και στο παρελθόν το νοσοκομείο διεσώθη με πολιτικά μέσα κινδυνεύοντας αρκετές φορές και πρόσθεσε ότι η λύση που θα δοθεί είναι καθαρά πολιτική.
Τοποθετήσεις έκαναν απο το Σύλλογο Αλιέων ο κ. Σμέρδης συμπληρώνοντας ότι οι παροχές υγείας δεν υπόκεινται σε κομματικό συμφέρον ούτε πρέπει να αναλυθεί πόσοι πρώην άρχονες διόρσαν κόσμο στο Νοσοκομείο, ο κ. Καναβός από τον Αγροτικό Σύλλογο Φιλιατρών πρότεινε η Επιτροπή να απευθυνθεί σε όλα τα κόμματα που έχουν τομείς υγείας και καυτηρίασε την απουσία παραγόντων απο τα Φιλιατρά, ενώ ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Παναγιωτόπουλος είπε ότι η Επιτροπή πρέπει να προβεί σε δυναμικές κινητοποιήσεις με τη κοινωνία να θέτει κόκκινες γραμμές και η αγορά να αναστενάζει. Ο εκπρόσωπος του Παντριφυλιακού Καλονερού εξήγησε ότι το Ιδρυμα έχει προσφέρει στον αθλητισμό σε κρίσιμες περιπτώσεις εντός αγωνιστικών χώρων θεωρώντας ότι ο ανθρώπινος πόνος των ανθρώπων απο τα χωριά αποτυπώνεται καθημερινά όταν φτάνουν στο ιδρυμα για να ανακουφιστούν.
Ο κ. Πετρόπουλος απο την αντιπολίτευση του Δήμου εκτίμησε ότι "σαν χώρα έχουμε χρεωκοπήσει και οφείλουμε να μιλάμε με επίγνωση πραγματικότητα όταν το ιδρυμα έχει περισσότερα έξοδα απο έσοδα αφού όμως η συγκέντρωσή μας είναι ακκομάτιστη οφείλουμε να ΄δωσουμε βροντερό ΟΧΙ στα κέντρα λήψης αποφάσεων με το ψήφισμα να στοχεύει στο αυοδιοιήκητο του Νοσοκομείου και στη παροχή κοινωνικής πολιτικής". Ο κ. Κουκούμης μίλησε για μεγάλες περικοπές δαπανώ υγείας ως το 2015 με την υγεία να καταλήγει σε ιδιωτικά χέρια και την κόκκινη γραμμή να έρχεται απο τους πολίτες μέχρι να ψηφιστεί το νομοσχέδιο έκτρωμα.
Ο κ. Σαμπαζιώτης υπογράμμισε ότι το Νοσοκομείο ιδρύθηκε σε περιόδους που η φτώχεια ήταν στο πεζοδρόμιο με κόκκινη γραμμή για την συνδιοίκηση και σκληρό αγώνα για την διατήρησή του, ενώ ο κ. Ανδρινόπουλος πρότεινε ως μέθοδο το ότι η καλύτερη άμυνα είναι...η επιθεση!

1 Σχόλια

Νεότερη Παλαιότερη