google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Διήμερος διαγωνισμός Μοντέρνων Σκιάχτρων στη πλατεία

Διήμερος διαγωνισμός Μοντέρνων Σκιάχτρων στη πλατεία

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Κυπαρισσίας, παρουσίασε στο κοινό τον 1ο διαγωνισμό Παραδοσιακών και Μοντέρνων Σκιάχτρων που διεξάγεται στη κεντρική πλατεία της πόλης 29 και 30 Ιουλίου. Εντονη ήταν η παρουσία απο τους Αγροτικούς και Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιφέρειας Μεσσηνίας, καθώς και όποιον πολίτη επιθυμεί να συμμετάσχει στον διαγωνισμό αυτό, όπου στην εναρκτήρια ομιλία η Πρόεδρος του Συλλόγου μίλησε για τον θεσμό και τα..σκιάχτρα στις καλλιέργειες που έπαιαν τον ρόλο του Αγροφύλακα αλλά και την προστασία της σοδειάς αλλά και το άγρυπνο μάτι της γής.
Αξίει να τονίσουμε ότι η βράβευση των «5» καλύτερων σκιάχτρων θα γίνει το Σάββατο στις 10.00΄μ.μ. με τη λήξη της Έκθεσης και θα περιλαμβάνει πλούσια δώρα. Στην τελετή έναρξης το παρών με αναφορά για τα πολιτιστικά δρώμενα έδωσε ο Δήμαρχος Τριφυλίας και φορείς.
Ο Σύλλογος ζήτησε το δυναμικό παρόν των φορέων , αφού η Έκθεση γι΄αυτή τη χρονιά θα μεταφερθεί και σε άλλες πόλεις ενώ την επόμενη θα πάρει χαρακτήρα Πανελλήνιου Φεστιβάλ" . Βράβευση των 5 καλύτερων σκιάχτρων.
ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
• ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΑΜΗΛΑΚΗ (Καθηγήτρια Πανεπιστημίου και Δ/ντρια Κέντρου Έρευνας της Ελληνικής Λαογραφίας)
• ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ, ( παραγωγός και σκηνοθέτης παιδικών παραστάσεων του Εθνικού θεάτρου, Λυρικής Σκηνής, κλπ)
• ΤΑΣΟΣ ΑΡΙΔΑΣ - Ζωγράφος

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη